A Fidesz több helyen a közmunkásokat használja ki a kampányban, Somogy megyében megzsarolt falvakról is hallani

A Fidesz több helyen a közmunkásokat használja ki a kampányban, Somogy megyében megzsarolt falvakról is hallani

 

Megkezdődött a kampány - a rendszer a legkiszolgáltatottabbakat használja ki

A mai nap folyamán több bejelentést is kaptunk arról, hogy vidéki településeken a fideszes jelöltek plakátjait közmunkások kénytelenek felrakni. Ságváron (Somogy 4.) fotó is készült arról, hogy a település kistraktorjával szállítják a fideszes Witzmann Mihály választási plakátjait.

Kecskés Gábor, Ságvár Fidesz által támogatott polgármestere vélhetően komolyan vette a korábbi fideszes pártdirtektívát, hogy minden eszközzel segíteni kell a Fidesz jelöltjét a kampány során. Annyira igyekezett megfelelni az elvárásoknak, hogy a saját kocsijával szállította a kormánypárt kampányeszközeit, sőt, még a közmunkásoknak is kiadta, hogy szereljék fel a villanyoszlopokra Witzman Mihály választási plakátjait. Ehhez nagylelkűen az önkormányzat traktorját is odaadta, hogy mégse csak az ő autóját koptassa a Fidesz kampány.

Nemcsak én, de a ságváriak is felháborodtak, hogy a polgármester, vagy a fideszes önkormányzati képviselők utasítására a közmunkások helyezik el Ságváron a Fidesz jelöltjének a választási plakátjait

- reagált az Alfahírnek Potocskáné Kőrösi Anita, az Egységben Magyarországért közös jelöltje.

A jobbikos országgyűlési képviselő felidézte, hogy a kampány első napján a Vásár téren standolt, amikor Kecskés Gábor polgármester az autójából kiszólva akarta elküldeni onnan őket, mondván, a Fidesz jelöltjének kell a hely.

Természetesen nem mentünk arrébb. Tehát már akkor egyértelmű volt, és a mostani eset is azt bizonyítja, hogy a polgármester személyesen segíti Witzmann Mihályt. Ilyen esetről, hogy a villanyoszlopokra közmunkások szerelik fel a Fidesz tábláit, máshonnan nem hallottam, de olyanról igen, hogy a fideszes szórólapokat is a közmunkások osztották szét, illetve olyanról is, ha egyes településeken nem lesz meg a legalább négyszáz ajánlás, az a falu nem kap pályázati pénzeket

- tette hozzá Potocskáné Kőrösi Anita.

Navracsics Tibor esetében még videófelvétel is készült arról, hogy a közmunkások besegítenek a fideszes képviselőjelölt kampányába a Veszprém 3-as választókerületben. 

Működik a NER: közmunkásokkal hordatták ki a fideszes Navracsics szórólapjait Zalahalápon

Úgy tűnik, hivatalosan is dübörög a Fidesz kampánya, és egy újabb - a NER tizenkettedik évében egyáltalán nem meglepő - visszás esetre derült fény. Rig Lajos, Veszprém megye 3. számú választókerületének jobbikos országgyűlési képviselője közösségi oldalán írt arról, hogy miközben neki tisztességes, lelkes aktivisták szórják a kiadványai többségét, addig a Fidesz ismét kihasználja a leginkább kiszolgáltatottakat.

Az ország másik szegletén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületében található Geszteréd település egyik szemfüles lakója örökítette meg, ahogy az önkormányzati közhasznú társaság tulajdonában álló autót használva közmunkások helyezik el a településen a fideszes jelölt, Simon Miklós választási plakátjait.