Most már az EU-ban is felvállalja a Fidesz: együtt kell működni a "Soros-ügynök", "migránssimogató" szervezetekkel

Szájer József itthon még a Holtak Seregéhez hasonlította a menekülteket, kint pedig...

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy múlt hét kedden (január 16-án, öt nappal Altusz Kristóf 1300 titkos migránsról szóló kiszólása után) volt egy szavazás az Európai Parlamentben (EP), "Nők, nemek közötti egyenlőség és éghajlati igazságosság" címmel.

Az állásfoglalás szövegének előzetes tanulmányozása után azonban mindenki számára világossá válhatott, hogy ez egy kicsit többről szól, mint amit a címe takar. Ugyanis arra szólítja fel a nemzeti kormányokat és az Európai Bizottságot, hogy a menekültek érdekében működjenek együtt azokkal a civil szervezetekkel, amelyeket egyébként itthon az Orbán-kormány üldöz, pénzbüntetéssel sújt, még olyan áron is, hogy a Stop Sorossal nevetséges helyzetbe hozza a sokat tapasztalt Pintér Sándor belügyminisztert (egy nappal később, január 17-én)

Az elfogadott állásfoglalás 25. és 26. pontja a következő (vigyázat, ennél már sokkal kevesebbért Soros-ügynöközik Németh Szilárd!)

  • Az EP felszólítja a Bizottságot és a tagállamokat, hogy a nők és lányok bármilyen jellegű zaklatásának elkerülése érdekében a helyi civil társadalmi szervezetekkel együttműködve támogassák, erősítsék meg, illetve vezessenek be ellenőrzési mechanizmusokat azokban a lakóhelyüket elhagyó vagy migráns személyeket befogadó központokban, ahol nem állnak fenn a nemi alapú erőszak megelőzéséhez szükséges minimális feltételek;
  • az EP elhívja a Bizottságot és a tagállamokat, hogy működjön együtt a civil társadalmi és emberi jogi szervezetekkel annak érdekében, hogy biztosítsa a menekültek és a lakóhelyüket elhagyó személyek emberi jogainak tiszteletben tartását, különös tekintettel a kiszolgáltatott nőkre és lányokra.

"Ez így elég pikáns. A Fidesz EP-képviselői felszólítják a saját kormányukat, hogy működjenek együtt azokkal a civil szervezetekkel, amelyek üldözésére, pénzelvonására külön törvényt alkotott"

- fogalmazott lapunk érdeklődésre Balczó Zoltán. A Jobbik EP-képviselője elmondta, nem azt kifogásolja, hogy az Orbán-kormány adott ügyekben együttműködik ezekkel a szervezetekkel, azért utasította el ezt az állásfoglalást, mert miközben bár azzal egyetért, hogy a nők elleni támadásokkal szemben fel kell lépni, de ez ebben a szövegben erősen túl van dimenzionálva. Elmondta azt is, hogy az állásfoglalást "áthatja a klímamenekült fogalma is". Az elfogadott szöveg szerint a klímaváltozással sújtottnak tekintett területekről érkező gazdasági bevándorlókat automatikusan befogadandó menekülteknek tekintené az Európai Unió.

A fideszes EP-képviselőknek viszont most sem volt büdös együtt szavazni a balliberális pártokkal annak érdekében, hogy a "Soros-hálózat" tagjai zavartalanul tevékenykedhessenek Magyarországon.

Szanyi Tiborral, Ujhelyi Istvánnal (mindkettő MSZP), Jávor Benedekkel (Együtt), Molnár Csabával (DK) 10 fideszes szavazott együtt, köztük Deutsch Tamás és Szájer József is. A magyar képviselők szavazási jegyzőkönyvéért KATTINTSON IDE!

És ha már Szájer.

Emlékezetes, hogy Alaptörvény megalkotója tolta talán leginkább túl biciklit menekült-ellenességben, amikor így fogalmazott a most védelmükbe vett emberekkel kapcsolatban egy Fidesz által szervezett rettegő/hergelő lakossági fórumon:

"Jön a Holtak serege és el fog sodorni minden élőt. A kérdés az, hogy össze tudunk-e fogni ellenük."

Mi a francnak kellett végighazudozni az elmúlt 3 esztendőt? Miért kellett a magyar társadalmat ennyire összezavarni a saját hatalmuk megtartása és pillanatnyi kampánycéljaik érdekében? Ez utóbbi megbocsájthatatlan.

Címlap- és borítóképen: Szájer József a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott Védjük meg Magyarországot! címû lakossági fórumon az egri Polgárok Házában 2017. október 28-án. MTI / Komka Péter