A megélhetés nélkül maradt zalai szakács (ittasan) a rendőrök lelövésével fenyegetett

A megélhetés nélkül maradt zalai szakács (ittasan) a rendőrök lelövésével fenyegetett

A járványügyi korlátozásokat megelégelő, a koronavírus miatt Ausztriában állástalanná vált szakács ellen emeltek vádat Zalában, miután rendőrök és TEK-esek lelövésével fenyegetőzött - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: az 51 éves zalakarosi férfi Ausztriában dolgozott egy szálloda szakácsaként, de a vírushelyzetből fakadó korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta nem tud dolgozni, ezért jövedelme nincs. Az anyagi tartalékait felélő férfi a feszültséget nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztásával igyekszik oldani, amivel azonban "viselkedésszabályozása gyengül, aránytalan indulati reakciók keletkeznek nála" - fogalmazott a szóvivő.

A vádlott január 5-én hajnali fél háromkor telefonon hívta fel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot azzal, hogy elege van a járványhelyzet miatti korlátozásokból, elfogyott a pénze, ezért ezután minden rendőrt és TEK-est le fog lőni a maroklőfegyverével.

A bejelentés tartalma, annak veszélyes fenyegető jellege miatt a rendőrség azonnal intézkedett a férfi ellen, akinek nem volt fegyvertartási engedélye, ezért az eljárást lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt indították el.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy a vádlottnak nincs lőfegyvere, a bejelentést ittasan, elkeseredettségében tette meg, ezért a gyanúsítást módosították.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség végül hatóság büntetőeljárás alapjául szolgáló félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.