Szakadjon le az ég, nyíljon meg a föld és söpörje el ezt a korrupt rendszert!

Bírálta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) úgy kezeli a közpénzt, mintha sajátja lenne és meg akarta szüntetni az alapítványi gazdálkodás nyilvánosságát. Szerinte a jegybank a "haverok" zsebét tömi több 10 milliárd forint közpénzzel, a miniszterelnök pedig nem tesz ellene.

"Orbán Viktor ezen ügyek kapcsán beleröhög az arcunkba, és kijelenti, hogy csak akkor lesz majd változás, ha az ég és a föld összeér

- idézte a miniszterelnök reakcióját a jobbikos honatya.

"Ha ez az egyetlen választás, akkor történjen ez, szakadjon le az ég, nyíljon meg a föld, legkésőbb 2018-ban a választásokon, és söpörjük el az elmúlt 26 évet és söpörjük el azt a mocskos korrupt rendszert, amit ők közösen fölépítettek"

- fogalmazott a politikus.

Szilágyi arról is beszélt, hogy elkészítettek egy feljelentést az MNB-nél tapasztalt dolgokkal kapcsolatban, de feleslegesnek tartják benyújtani amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, akinek felesége az eddigi információk alapján vélhetőleg "erőteljesen érintett" azokban.

Szilágyi György az Alstom-ügyről szólva szóvá tette, hogy semmi nem történt volna, ha Angliában nem kezdtek volna nyomozni. Kifejtette: Medgyesi Péter volt miniszterelnök cége közel 180 millió forintot kapott tanácsadásért, s felháborító, hogy elszámoltatás helyett kitüntetést kapott Magyarországon.

A Jobbik képviselője kitért arra is, hogy sajtóhírek szerint Mikola István államtitkárnak vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett offshore cégben van érdekeltsége. Közölte: a kormánypárti politikusnak el kell számolnia a céggel és pénzügyeivel. Kifejtette, hogy offshore céget, bár ez önmagában nem illegális, két okból hoz létre valaki: adóelkerülés miatt, vagy olyan jövedelmek eltüntetésére, amit nem szeretne nyilvánossá tenni.

Emellett újfent azt sürgette, hogy legyenek nyilvánosak a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatai.

Szilágyi György a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóját azzal indokolta, hogy egyes újságírók nem léphetnek be az Országházba. Jelezte, pártja szeretné megszüntetni ezt a "diktatúrát" és azon az állásponton van, hogy aki elmenekül a sajtó kérdései elől, az ne legyen képviselő.