Újra elindul a választáson a szexuális zaklatással vádolt tyukodi polgármester

Újra elindul a választáson a szexuális zaklatással vádolt tyukodi polgármester

Polgármesterjelöltként vette nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda Tyukod jelenlegi polgármesterét, Czibere Józsefet - írja a 168 óra

Czibere Józsefet a falu anyakönyvvezetője jelentette fel 2017 júniusában azzal az indokkal, hogy a polgármester rendszeresen molesztálta őt. Állítása szerint 2017 májusában egy alkalommal aztán kivárta, hogy az anyakönyvvezető egyedül maradjon a szobájában és fogdosni, molesztálni kezdte, csak egy belépő kolléga miatt tudott kiszabadulni a helyzetből. 

Az anyakönyvvezető szerint korábban több kolléganőjével is ez történt, de ők inkább elhagyták a hivatalt a feljelentés helyett. Ő ezt nem tehette meg, mert 3 éves gyerekét apja halála óta óvodapedagógus kezeli, idősebb lánya pedig ott dolgozott - és egyébként sem érzi hibásnak magát a kialakult helyzet miatt.

A csengeri rendőrörs először megszüntette a nyomozást, a főügyészség azonban újra elrendelte, így az jelenleg is zajlik.

A polgármester Fidesz-tagságát a botrány kirobbanása után felfüggesztették.

 Czibere József éppen emiatt függetlenként méretteti meg magát az októberi önkormányzati választáson.

Újabb bűncselekményekkel vádolják az egykori fideszes tyukodi polgármestert

A Szabolcs megyei településen, Tyukodon már korábban rabosították a polgármestert, mert a gyanú szerint zaklatta a falu anyakönyvvezetőjét. Most azonban a rendőrség további bűncselekményre utaló nyomokat is talált. Elkülönítik a tyukodi polgármesterrel szemben folyó eljárásokat egymástól, mert több bűncselekmény gyanúja merült fel. Az erről szóló rendőrségi határozatok a 168 óra szerkesztőségének birtokába került.