Két év kihagyás után jövőre ismét lesz Sziget Fesztivál, az Arctic Monkeys és Dua Lipa is fellép

Két év kihagyás után jövőre ismét lesz Sziget Fesztivál, az Arctic Monkeys és Dua Lipa is fellép

Két év szünet után ismét lesz Sziget Fesztivál jövőre, a szervezők pedig kedden délelőtt be is jelentették a 2022. augusztus 10-15. között megrendezésre kerülő fesztivál fellépőit.

Jön a Nagyszínpadra az Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kings Of Leon, Bastille, Stromae és Lewis Capaldi is.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta, hogy érkezik a Tiktokon óriásit futó Princess Nokia és az első lemezével a brit lemezlista élén debütált banda, Bono fiának együttese, az Inhaler is.

„Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre egy, a hosszú szünet utáni nagy visszatéréshez méltó programmal – mondta Kádár. A Nagyszínpadon olyan headlinereket jelentettünk most be, melyek friss lemezanyagaikat hozzák el a Szigetre

– tette hozzá.

„A több mint 40, most közzétett fellépő egy rendkívül változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, melyben vannak világsztárok, befutott nevek, kurrens zenei csemegék, feltörekvő csapatok is, így összességében egy nagyon erős első bejelentéssel indíthatjuk a 2022-es fesztiválunk jegyértékesítését” – mondta Kádár Tamás.

A Sziget főszervezője elmondta, hogy augusztus 10-én Dua Lipa, 11-én a Kings Of Leon, 15-én az Arctic Monkeys lép fel a Nagyszínpadon. A koraesti sávokban lép fel a 2020-ban kétszeres Brit Awards-díjas Lewis Capaldi, a francia sanzon világát elektro, hip-hop és a világzene elemeivel keverő belga Stromae és a várhatóan februárban új albummal jelentkező Bastille.