Mikor nyithat az üzlet? - Egy szoláriumstúdióval szemben támasztott követelmények (x)

Mikor nyithat az üzlet? - Egy szoláriumstúdióval szemben támasztott követelmények (x)

Neked is az az álmod, hogy szoláriumstúdiót nyitsz? Már fiatal korod óta érdekel a barnulás, a bőrápolás? Akkor érdemes belevágni! Azonban előtte nem árt informálódnod a légtechnikai és elektronikai kérdések felől sem.

Szeretnénk megkönnyíteni a dolgod! A következő cikkben most összeszedtük neked azokat a feltételeket, amelyeknek minden szakmabeli szolgáltatónak érdemes megfelelnie!

Ilyen egy szolgáltató élete

A szolárium jó befektetés, akár otthoni, akár üzleti használatról legyen is szó. Amennyiben a hosszú távú megoldások híve vagy, akkor érdemes szakemberre bízni a beüzemelést. Azonban az már a te feladatod, hogy a befogadó helyet felkészítsd a telepítésre.

Nem utolsó a szolárium helyének kiválasztása sem. Az a jó, ha a gépet befogadó kabint mesterséges, esetleg természetes szellőzéssel látják el. A kabin fala ne érjen plafonig, mivel így nem tud a levegő sem szabadon áramolni! Végül, a később is szétszerelhető lábakon álló fa, netalán gipszkarton elemeket alkalmazzunk annak érdekében, hogy minimalizáljuk a sérüléseket.

Méretek és szállítás

Minden szoláriumgép egzakt méretét megtalálod az azokat értékesítő prospektusokon, így nem nehéz mérlegelned a vásárlás előtt. A minimális kabinméret általában a szolárium alapterülete + oldalt és hátúl minimum 20 cm + előtte minimum 60 cm, a kényelmes öltözéshez.

A szoláriumokat viszont csak szétszerelt állapotában lehet szállítani. Többnyire csak a helyszínen tudják összeszerelni neked. Éppen emiatt fontos, hogy a paraván a gép kiszállítása és összeszerelése után legyen kiépítve, hogy legyen hely a telepítéshez.

Amennyiben eljött az ideje annak, hogy beszerezd lassan a stúdió berendezéseit, akkor érdemes a Hollandimpex KFT szoláriumgép kínálatában is böngészgetned!

Szellőztetés és elektronika

Azt gondolnánk, hogy egy szalon esetében nincs szükség extra munkálatokra a telepítések előtt. Pedig ez egyáltalán nem így van, mivel rengeteg dolgot kell ellenőriznünk.

A szoláriumgépeket csak akkor helyezhetjük el, ha már tisztáztuk a bejövő áramerősség értékeit, csekkoltuk, hogy van-e 3 fázis (ez a professzionális gépek esetén lényeges). Az sem mindegy, hogy bővíthető-e a hálózat, s ha igen, mennyibe kerül.

Biztosítanunk kell a helyiségben felmelegített levegő kijuttatását és a friss levegő utánpótlását is. A nagyobb teljesítményű gépek általában el vannak látva légkivezető rendszerrel. Nem minden helyzetben kell légkivezető rendszer kiépítésében gondolkodnunk, mivel ezt a helyiség és a berendezések mérete, jellege fogja meghatározni. Mindig ezek alapján mérlegelj!