Szorul a hurok - a Jobbik a Legfőbb Ügyészhez fordul Lázár János fideszes tolvajai ügyében

Magyar Zoltán arra kéri Polt Pétert, hogy tanúként hallgassa meg Lázár Jánost.

Ahogy arról lapunk beszámolt, hétfőn Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző albizottságának ülésén több ellenzéki kritikára és felvetésre mások mellett azt válaszolta, hogy azért nincsen szükség a mezőgazdaságban állami szerepvállalásra, mert az állami mezőgazdasági cégeket szétlopták, széthordták. (Az erről készült politikai elemzésünket IDE KATTINTVA olvashatja el.)
 
Magyar Zoltán, a Kúria épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: Lázár János kijelentése kapcsán bejelentéssel fordul Polt Péter Legfőbb Ügyész felé.
"Amikor szocialista kormány van, akkor szocialista menedzsment lopja szét, amikor pedig fideszes kormány, akkor pedig a fideszes menedzsment lopja szét"
- ez az a kijelentés, amely a Jobbik szerint mindenképpen ügyészségi vizsgálatot igényel.

 
A Jobbik agrárpolitikusa elmondta, hogyha egy miniszternek ilyen súlyos információkról van tudomása egy ekkora horderejű bűncselekménnyel kapcsolatban, akkor illő lett volna neki ezt a bejelentést megtennie, de mivel Lázár János ezt elmulasztotta, ezért a nemzeti párt igyekszik neki ebben segíteni, és megteszi azt, amire ő eddig nem volt hajlandó.
 
Magyar Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a legfőbb ügyésznek címzett bejelentésben
arra kérik Polt Pétert, hogy tanúként hallgassa meg Lázár Jánost.
Magyar Zoltán: arra kérjük Polt Pétert, hogy tanúként hallgassa meg Lázár Jánost
 
A nemzeti ellenzék országgyűlési képviselője kitért arra is, a Jobbikot nem lepte meg, hogy ilyen elvek mentén működik az ország, hogy az elmúlt 25 évet így rabolták szét hazánkat az aktuális kormányok, függetlenül attól, hogy melyik párt adta a parlamenti többséget. Bizonyítékok, és legfőképpen politikai akarat nélkül, mind ezidáig az elszámoltatás elmaradt - fogalmazta meg elszomorító következtetéseit Magyar Zoltán, aki a fenti bejelentéssel, és Lázár János tanúkénti meghallgatásával egy kis lökést adna az elmaradt elszámoltatásnak.

Leszögezte: neveket akarunk hallani!

Úton Polt Péter irodája felé

Magyar Zoltán újságírói kérdésre válaszolva megismételte pártja álláspontját, az értékesítésre váró több mint 380 ezer hektár termőföldnek
muszáj állami tulajdonban maradni,
ugyanis csak így lesz esélye arra az aktuális kormánynak, hogy ráhatása legyen a vidékre, hogy a szociális, demográfiai, munkahelyteremtő-programokkal támogassa a közösségeket.
 
Magyar Zoltán már csak ebből a szempontból is elképesztőnek nevezte Lázár János – egyben az Orbán-kormány - hozzáállását.