Konténerrendeléssel a XXII. kerület tisztaságáért (x)

Konténerrendeléssel a XXII. kerület tisztaságáért (x)

Vannak olyan tevékenységek, amelyek rengeteg hulladékot termelnek, és minél hamarabb gondoskodni kell annak elszállításáról. Ezek közé tartozik például az építkezés, felújítás, lomtalanítás és a bontás is. Szerencsére van megoldás, ami a 22. kerületben is elérhető: a konténerrendelés.

Miért éppen a konténerrendelés a legjobb megoldás?

Sokan a mai napig inkább a “házi megoldásokat” választják, de a hulladékszállításban nem ez a leghatékonyabb módszer. Sem költségben, sem mennyiségben, sem sebességben nem a legjobb választás az, ha szerzünk egy pótkocsit és azt megpakoljuk. A konténerrendelés egy nagyon egyszerű folyamat, amely során az összes hulladékot elszállítják, ami az épület felújítása, bontás, építése miatt keletkezik, de emellett még a kerti munkálatok melléktermékeit is nyugodtan belehelyezhetjük.

A konténereknek rengeteg előnye van: szinte bárhol elhelyezhetőek, ha az udvarban nincs hely (vagy nincs udvar), akkor közterületen is lerakható úgy, hogy a forgalmat, a közlekedést egyáltalán ne zavarja. Belepakolni viszonylag egyszerű, a mozgatására vannak teherautók és szinte minden, ami építkezéshez kapcsolódó hulladék, belehelyezhető. Maga a konténer szállítása ponyvával letakarva történik, így garantáltan nem kerül az utakra a szemétből. A 22. kerület tisztasága mindenki számára fontos, így a szállító cégek is mindent megtesznek ennek érdekében.

Hogyan történik a konténer rendelése?

Telefonos egyeztetésre van szükség a szállítócéggel, a diszpécser fel fog tenni pár fontos kérdést a szükséges konténerrel és a szállítandó hulladékkal kapcsolatban. Az első kérdés, ami általában elhangzik, az az, hogy milyen szemétről van szó? Pontosan milyen tárgyakat, anyagokat tartalmaz? Ez azért is fontos, mert vannak olyan veszélyes anyagok, amelyeket nem lehet konténerben szállítani. Mindig adjunk pontos leírást a hulladékról, hogy elkerüljük a későbbi kellemetlenségeket.

A második kérdés már a konténer méretére irányul, ahol mindig rendeljünk 1-2 köbméterrel nagyobbat, mint amire becsléseink szerint szükség van. Inkább férjen el kényelmesen a hulladék a konténerben, minthogy kétszer kelljen fordulnia a szállítónak, ami egyenlő a költségek és a berakodási idő duplájával is.

Mi az, amit lehet a konténerben szállítani?

A sittszállítás során tulajdonképpen minden olyan anyagot, hulladékot, elemet bele lehet rakni a konténerbe, ami a felújítások, bontások és építkezések során keletkezik. Gondolunk itt a burkolatokra, a téglára, a csempére, a vízvezetékcsövekre, álmennyezetre, vakolatra, kőre, törmelékre, valamint a beton, fa és fém darabokra egyaránt. 

Mindenképpen figyeljünk oda a veszélyes hulladékokra, semmiképpen se helyezzünk a konténerbe autó- vagy teherautó-gumit, szárazelemet, akkumulátort, olajat és olajos rongyot, festéket, használt sütőolajat, tintát, gyantát, azbesztet és higanytartalmú elemeket.