Fideszes szavazatmaximalizálás miatt lehet szuperkórház a Szent Jánosból

Közeledik az önkormányzati választás.

A Népszava értesülései szerint hármójuk lobbitevékenységének köszönhetően merült föl az öltet, hogy az eddig tervezett három budapesti szuperkórház mellé a működésképtelenség határán billegő Szent János Kórházat is odacsapják negyediknek.

Gulyás a körzet országgyűlési képviselője, Pokorni jövőre ismét indul a hegyvidéki önkormányzat polgármesterségéért, Varga pedig a Budapest 4. számú választókerület országgyűlési képviselője, amely szintén a kórház ellátási területéhez tartozik.

A lap értesülései szerint a közelgő önkormányzati választás, valami isteni csoda folytán ráébresztette a három kormánypárti  politikust és körét arra, hogy tarthatatlan és életszerűtlen az a koncepció, hogy az általuk különböző módokon képviselt embereknek

egy fél várossal arrébb lévő egészségügyii intézménybe kelljen átbumlizniuk, ha a szükséges ellátásban szeretnének részesülni.

Állítólag a kormánypárti politikusok által szállítható, 11 ezer potenciális szavazatra apellálva irányítottak most át félmilliárdot a Szent János Kórház fejlesztésére, holott három évvel ezelőtt még napirenden volt az intézmény bezárása.

Súlyponti kórház lesz a Szent Jánosból

A jelenleg egy háborús övezetre hasonlító, katasztrofális állapotban lévő Szent János kórház is súlyponti kórház lesz. Az erről szóló döntést Gulyás Gergely ismertett a kormányinfón csürtökön.Mint mondta:"Budapesten nem három, hanem négy súlyponti kórház lesz, ugyanis a Szent János Kórház is ilyen intézménnyé válik"