Tarlós kiszeretett Orbánból! Már csak a nép, Isten és a neje parancsol a főpolgármesternek

Soha nem látott ellentétek feszülnek a kormány illetve Budapest között.

Tarlós bevalotta, hogy Lázár Jánossal is megromlott a viszonya, amiért az a budapesti tömegközlekedés finanszírozásába is bele akart szólni, azzal a mondattal, hogy „Tarlós ne tartsa a markát”. A főpolgármester szerint  “szégyenkezzenek azok, akik így belerúgnak a politikai szövetségesükbe.” 

“a fővárosi polgármester elég legitim pozíció, más helyzetben vagyok, mint a Fidesz-tagok. Az én főnököm a nép, amely megválasztott. A népen kívül még a Jóisten és bizonyos kérdésekben a feleségem, aztán kész. Én persze figyelembe veszem az ország első politikusának véleményét, szándékait, de olyanra ő sem utasíthat, aminek ő maga is az ellenkezőjét kérte tőlem korábban.”

- mondta a főpolgármester. A hírportálon szerdán megjelent írás szerint Tarlós István

a járatok átvételéről azt mondta:

ha ez nem történik meg, nem lesz megállapodás. "Ebben nem tudok és nem is akarok engedni. Ezt egyébként beígérte a miniszterelnök" - tette hozzá. A főpolgármester hozzátette: a kormányfő a HÉV-vonalakat is említette, hogy átveszik - nyilván erről a fővárosi közgyűlésnek kell majd dönteni, ha ez hivatalos lesz. Elmondta, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal egy megállapodást, amit a tárca nem teljesített, "2015-ben egy fillért sem adott az agglomerációs közlekedésre". A BKK a múlt héten elküldte a felszólító levelet, hogy fizessenek, és ha 15 napon belül nem teszik, felmondjuk a szerződést - hangsúlyozta a főpolgármester. Tarlós kitért arra is, hogy a Volánnak nem fogja megtiltani, hogy buszait továbbra is kiküldje, de jelezte, hogy az új törvényi rendelkezések alapján a főváros nem tudja kifizetni a számlájukat. Tarlós István kijelentette: "a fővárosi tömegközlekedés kérdésében én már a miniszterelnöknek se tudok engedni, nem értek egyet az ezzel kapcsolatos álláspontjával." Arra a kérdésre, hogy mikorra várható a finanszírozásról megállapodás, azt válaszolta, "nem tudom eldönteni sem én, sem más, hogy a miniszterelnök mikor tárgyal valamiről, és mikor nem".

Tarlós István azt is mondta, hogy

"Az biztos, hogy olyan emberekkel nem tudok vitatkozni a fővárosi tömegközlekedésről, akik viszonylag szerény településekről a közelmúltban származtak el. Akkor sem, ha miniszterelnök úr jelölte ki őket."

Eközben a Jobbik fővárosi képviselője, Tokody Marcell a mai napon arra figyelmeztett, hogy hiába azonos politikai színezetű az ország és a főváros vezetése,

soha nem látott ellentétek feszülnek a kormány illetve Budapest között,

amelynek a budapestiek, valamint az agglomerációban élők isszák meg a levét. Csárdi Antal az LMP budapesti városatyája pedig azt mondta, hogy az állam lassan három éve nem fizett a budapesti aglommerációs járatok üzemeltetéséért a fővárosnak, pedig ez lenne a dolga azon szerződés alapján amelyet a Budapesti Közlekedési Központ a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött.