Taszári reptérügy: a megvásárlásra kijelölt cégnek már csak a neve az eredeti, új tulajdonosok bukkantak fel az SGF-ben

Taszári reptérügy: a megvásárlásra kijelölt cégnek már csak a neve az eredeti, új tulajdonosok bukkantak fel az SGF-ben

Újabb változásokat találtunk a taszári reptér megvásárlására kijelölt SGF Silu Global Fund Zrt.-nél. Mint arról korábban beszámoltunk, a kormányzat versenyeztetés nélkül ezt a tavaly májusban, mindössze 5 millió forinttal alapított céget jelölte ki arra, hogy megvásárolja a több mint másfél évtizede használaton kívüli légibázist.

A cég két férfi, Cseke István és Németh János 50-50 százalékos tulajdonában állt, majd december elején lapunk derítette, ki, hogy kisebbségi tulajdonosként megjelent a cégben az egykori újpesti sztárcsatár, Kovács Zoltán.

Az egykori újpesti sztárfocista is bekerült a taszári repteret megvásárló cégbe

Már nem az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. cégügyeit intéző ügyvédi iroda egyik ügyvédjének 10. emeleti lakása, hanem az ügyvédi iroda Hajós utcai székhelye lett a taszári reptér megvásárlására kiválasztott SGF székhelye. Ez derül ki a Cégbírósághoz pénteken benyújtott dokumentumokból. Azonban ennél is fontosabb fejlemény, hogy átalakult a zrt.

A héten azonban újabb, fontos változásokat tartalmazó változásokról értesültünk a Cégbírósághoz benyújtott dokumentumokat tanulmányozva. A december 15-én megtartott közgyűlés jelenléti íve szerint

már nincs a tulajdonosok között sem Cseke István, sem Németh János.

Az ötven részvényből a korábbi hat helyett már 23-at birtokol Kovács, mellette ugyancsak 23 részvénye van a győri illetőségű Császár Lászlónak, míg 4 darab részvény tulajdonosa Oláh János Róbert szombathelyi lakos. Utóbbi személy még egy szerszámgépekkel foglalkozó cég, valamint egy fogászattal foglalkozó vállalkozásban található meg, míg Császár korábban az Inter-Európa Bank osztályvezetője volt, neve jelenleg két családi vállalkozásban, köztük egy pénzügyi közvetítő cégben bukkan fel.

Azt viszont meg kell jegyezni, a közgyűlés nem döntött tőkeemelésről,

az SGF Zrt. jegyzett tőkéje továbbra is csak 5 millió forint, ami édeskevés egy olyan ügylethez, mint egy reptér megvásárlása.

További érdekesség, hogy a közgyűlési jegyzőkönyv tanúsága szerint Cseke István vezérigazgató, illetve Németh János cégvezető „egyéb elfoglaltságaira hivatkozva” lemondtak megbízatásukról. Az ő pozícióikra választották meg Kovácsot, illetve Császárt. Cseke és Németh viszont alig két hete nyilatkozott közös kft.-jük (Németh és Cseke Kft.) nevében arról, hogy

továbbra is eltökélt céljuk Kovács korábbi csapatának, az újpesti futballklubnak a megvásárlása.

A taszári reptér megvásárlására – elvileg – 2021. december 31-ig kellett sort keríteni. A helyzet tehát úgy áll, hogy az a cég, amelyet eredetileg erre a tranzakcióra kijelöltek, már csak nevében egyezik meg az eredetivel.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}