Hivatalos: Zaid Naffa nyugodtan járhat-kelhet a magyar Parlamentben

A TEK-hez fordult a Jobbik elnöke, az Országgyűlés Hivatala válaszolt.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szúrta ki, hogy Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő jordán vállalkozó a karzatról figyelte az Országgyűlés alakuló ülését. Az esetről portálunk is beszámolt.

Az Orbán-kormány megalakulását is a karzatról figyelte Zaid Naffa

A karzatról figyelte az Orbán-kormány megalakulását Zaid Naffa. Jordánia tiszteletbeli konzuljával kapcsolatban a Terrorelhárítási Központ korábban nemzetbiztonsági kockázatokat tárt fel. Az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló Naffa a pénzmosásért és terrorizmus finanszírozásáért nemzetközi körözés alatt álló, azóta elhunyt Ghaith Pharaon üzlettársa volt.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke Hajdu Jánostól, a TEK főigazgatójától kért tájékoztatást, aki a felelősséget az Országgyűlés Hivatalára hárította.

Az Országgyűlés Hivatalának Sajtóirodája ezt követően közölte a nemzeti néppárt vezetőjével, hogy Jordániát az alakuló ülésen az a Zaid Naffa képviselte, akinek

"magyarországi tartózkodására, illetve országházi belépésére vonatkozóan semmiféle hatósági korlátozás nincs érvényben."

Naffa már a parlament alakuló ülésén is megjelent, azt követően az Országgyűlés sajtóirodája és a Külügyminisztérium még egymásra mutogatott, azt állítva, egyikük sem hívta meg az üzletembert.

Jordánia tiszteletbeli konzuljával kapcsolatban a Terrorelhárítási Központ korábban nemzetbiztonsági kockázatokat tárt fel. Bár kétszer is igényelte a magyar állampolgárságot, emiatt nem kaphatta meg. Naffa a pénzmosásért és terrorizmus finanszírozásáért nemzetközi körözés alatt álló, azóta elhunyt Ghaith Pharaon üzlettársa volt.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)