Az ég kék, a fű zöld, de most nem az Origo hazudott a Jobbikról, hanem a Tények

Az ég kék, a fű zöld, de most nem az Origo hazudott a Jobbikról, hanem a Tények

Újabb hazugság a kormánymédiától, ezúttal azonban nem az Origo állított valótlanságokat. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Fővárosi Törvényszéktől kapott összesítés szerint összesen 57 sajtó-helyreigazítási pert vesztettek tavaly a Fidesz-közeli médiatermékek. A rekorder az Origo 20 elmarasztaló ítélettel. De lássuk, miben hazudhattak most!

A TV2 március 31-ei, Tények c. adásának kellett helyreigazítást megfogalmaznia annak kapcsán, miszerint 2018. november első napján 18 órakor sugárzott műsorukban valótlanul híresztelték, hogy 2018. november első napjaiban Vona Gábor a feleségével mecseteket, muszlim szent helyeket és a korábbi szövetségeseit látogatta meg Törökországban, illetve ott hódolt az iszlámnak és a politikai életbe való visszatérését készítette ott elő.

Ezeken túl valótlanul híresztelték, hogy Vona Gábor törökországi utazása során találkozott Musa Serdar Celebivel és döntőnek tartja a muszlim kapcsolatrendszer fenntartását és erősítését.

Valótlanul állították továbbá azt is, hogy a Jobbikból bárki beszámolt volna a Ripostnak Vona Gábor isztambuli látogatásáról, és a Ripostot a párt belső ellenzéke tájékoztatta arról, hogy ottléte során Musa Serdar Celebivel találkozik.

De ha nem lenne mindez elég, valótlanul állította a Tények riportjában azt is, hogy Vona Gábor a feleségével luxusszállodában szállt meg, ahol csak fémdetektoros átvilágítás után lehet bejutni és kőkerítésekkel védik a vendégeket.

A helyreigazítás az adás 43. percének 54. másodpercétől hallható.

Tények teljes adás, 2021. március 31., szerda

GYILKOSSÁG - Kegyetlenül megfojtotta barátját egy férfi Papon. Tévézni akart a buliból hazaérő férfi, de szállásadója hangoskodott, ezért ölte meg. Mindketten sokat ittak. - REKORD - 302-en haltak meg egy nap alatt az országban a vírus miatt. Hamarosan itt a tetőzés, rengeteg vakcina érkezett. A szabályok betartására kérnek mindenkit.