Tiborcz engedély nélküli luxusingatlanában tartottak Orbánék zárt körű kormányülést

Tiborcz engedély nélküli luxusingatlanában tartottak Orbánék zárt körű kormányülést

Múlt vasárnap válságtanácskozáson találkozott Orbán Viktor, egyik jobbkeze Rogán Antal, illetve több feltörekvő kormánytag. A megbeszélésre a budai várban került sor, a miniszterelnök vejének luxusingatlanában.

Vasárnap este a budai várban, egy Fortuna utcai ingatlanban találkozott Orbán Viktor miniszterelnök mások mellett Rogán Antallal, Dömötör Csabával és Orbán Balázzsal – számolt be a 444. A kórházban fekvő Gulyás Gergelyt Panyi Miklós helyettesítette.

Az ingatlannak használatba vételi engedélye nincs, de luxus az van bőven.

Borospincét, temperált borszéfet, szivarszobát és mozitermet is kialakítottak a Tiborcz István cégének tulajdonában álló várbéli Fortuna utcai luxusingatlanban – írta meg a 24.hu. A 444 megérdeklődte a miniszterelnök sajtófőnökénél, Havasi Bertalannál, hogy mi volt a találkozó pontos célja, és miért éppen ebben a várbéli épületben gyűltek össze a "honatyák". Választ természetesen nem kaptak.

Tiborcz viszont válaszolt a 24.hu-nak:

Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben.

A nemzet veje hozzátette: a miniszterelnök programjaival kapcsolatban keressék inkább Orbán munkatársait.

A lap azt is megírta, csak múlt csütörtökön nyújtottak be használatbavételi engedélykérelmet a fővárosi kormányhivatalhoz Orbán Viktor vejének luxusingatlanjával kapcsolatban. Tiborcz István kommunikációs asszisztense szerint semmilyen jogszabályt vagy előírást nem sért az épület látogatása vagy használata: „Az ingatlan felújítási munkálatai befejeződtek, ezt a hatósági engedélyeztetési folyamat részeként az illetékes szerv felé hivatalosan is dokumentálta az építtető.”

Hát így is lehet...

(Címlapkép: Tiborcz István és Orbán Viktor - Facebook)