Tóbiás szerint a többség velük ért egyet bevándorlás-ügyben, csak még nem látszik

Tóbiás szerint például a kerítés nem állított meg senkit, mert ugyanannyi menekült érkezik Európába mint eddig. Ráadásul úgy látja, hogy ha akadálypályát építünk Európába, akkor korlátozzuk az alapvető jogokat, mint például a szabad mozgást, ezzel megkérdőjelezzük Schengent. (Ami tehát azt jelenti az MSZP-vezér szerint, hogy a zöldhatáron bárki ki-be járkálhat.)

Tóbiás természetesen úgy véli, közös európai megoldásra van szükség, ami persze nem meglepő - szinte az összes párt ezt szajkózza, aki képtelen előállni épkézláb javaslattal. A politikus még nagyobbat megy akkor, mikor azt mondja, ők a józan többség véleményét képviselik bevándorlás-ügyben. Újságírói felvetésre, hogy ez a közvélemény-kutatási adatokon nem igazán látszik, azt mondja,

"vannak döntések, amelyek nem igazolódnak vissza azonnal. De biztos vagyok abban, hogy hosszú távon az emberek többségének a miniszterelnök szélsőséges álláspontja éppúgy elfogadhatatlan, mint az elvakult, szélsőségesen liberális nézetek."

Jó hír, hogy az elmúlt évek sikeresnek finoman szólva sem nevezhető eredményei és ilyen nagyívű gondolatok után is tovább vezetné a szocialista pártot, ezért a 2016-os tisztújításon újra elnökként jelölteti majd magát, mert kötelessége végigcsinálni, amit elkezdett.

Mit is mondhatnánk: a magunk részéről sok sikert kívánunk neki.