Tony Blair visszatér?

Alig burkolt utalást tett esetleges újbóli politikai szerepvállalására Tony Blair.

A 63 éves Blair, aki 1997 és 2007 között töltötte be a kormányfői tisztséget a jelenleg ellenzékben politizáló Munkáspárt élén, az Esquire nemzetközi magazin brit változatának már utcára került novemberi kiadásában kijelenti:

a brit politika tragédiája, hogy "a választékot a hard Brexitre törekvő konzervatív kormány és az ultrabalos Munkáspárt jelenti, amelynek politikai hitvallása a hatvanas évekbe visz vissza bennünket".

A "hard Brexit" az angol politikai zsargonban azt a több vezető tory politikus által is nyíltan vallott törekvést jelöli, hogy Nagy-Britannia ne csak az Európai Unióból, de az egységes uniós belső piacról is vonuljon ki.

A visszatérését firtató kérdésre Blair kijelenti: "vannak korlátai annak", hogy mennyit mondhat el ezzel kapcsolatos jelenlegi álláspontjáról, de "nyitott kérdés", hogy mit fog tenni a jövőben.

A volt munkáspárti politikus visszatéréséről már a múlt hónapban elindultak a találgatások, amikor Blair bejelentette, hogy főleg politikai-gazdasági tanácsadásra szakosodott, igen jól jövedelmező üzleti vállalkozásait fokozatosan felszámolja, és e vállalkozásokban felhalmozott vagyonának jelentős részét jótékonysági szervezeteknek adja.