Top 50-es magyar bűnözőt fogtak el az USA-ban, egy angol férfit pedig Magyarországon

Top 50-es magyar bűnözőt fogtak el az USA-ban, egy angol férfit pedig Magyarországon

Mindkettejük ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a rajtaütést megelőzően.

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő magyar férfit az Amerikai Egyesült Államokban, valamint egy nemzetközi elfogatóparanccsal keresett angol férfit Magyarországon - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden a rendőrség honlapján.

A floridai Saratosában elfogott 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. 

A Fővárosi Törvényszék először nemzeti, 2020-ban európai, 2021-ben pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene 

- írták a rajtaütésről szóló közleményben, ám nem részletezték, konkrétan milyen bűncselekményt követett el a férfi.

Miután felmerültek olyan információk, hogy az Egyesült Államokban rejtőzködik, az NNI célkörözési nyomozói kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. A július 21-én őrizetbe vett férfi kiadatásáról később dönt az Egyesült Államok bírósága - tudatta a rendőrség.

A 36 éves angol férfi ellen az Egyesült Királyság adott ki nemzetközi körözést, miután 2019-ben egy londoni hotelben bántalmazott, fojtogatott, majd kirabolt egy prostituáltat. Az angol hatóságok évekig keresték Anton Lloyd Junior H-t, mire olyan információhoz jutottak, hogy Magyarországon tartózkodhat. Az Egyesült Királyság társhatóságai az NNI nyomozóival és a Készenléti Rendőrséggel együttműködve július 22-én Budapesten, a VI. kerületben őrizetbe vették a férfit - írta a rendőrség.