Pedagógusok Szakszervezete: a hittantanároknál megjelent fizetésemelés minden, csak nem siker

Pedagógusok Szakszervezete: a hittantanároknál megjelent fizetésemelés minden, csak nem siker

A hittantanároknál megjelent fizetésemelés minden, csak nem siker. (...) A hit- és erkölcstanoktatók fizetéskiegészítése alapján a költségvetésben az oktatásra tervezett kiadások alultervezettnek tűnnek. Se a szakképzésben, se a köznevelésben a pedagógusok 10 százalékos béremelése nincs benne a jövő évi bérkiadásokra tervezett költségvetésben

– mondta Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke a Telexnek, hozzátéve, megszokott dolog, hogy a hit- és erkölcstan oktatók ilyen bérkiegészítés kapnak. Elmondta, a hittantanárok az egyházakkal kötnek szerződést, ez tehát csak annyit jelent, hogy a béremeléshez tartozó járulékokat megemelte a kormány.

Mint megírtuk, a hittantanárok megkapják a bérfejlesztést, ráadásul nem EU-s forrásból, hanem a költségvetésből.az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint az egyházak által az állami, illetve a nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában működő iskolákban szervezett hit- és erkölcstanoktatásban, valamint az egyházi intézményekben szervezett hittanoktatásban résztvevő személyek részére havonta és fejenként 61 ezer forint kiegészítő támogatást kell biztosítani.