Tovább szenvedhetnek a lakók az M3-as bevezető szakasza mellett – nem lesz zajvédő fal

"Az M3-as XV.kerületi szakaszán hiányzó zajvédő fal megépítését igyekszik elérni a Jobbik helyi vezetője, amelyet egyértelműen és szándékosan a Fővárosi Önkormányzat akadályoz, de most már az is kiderült, hogy a kormányra sem számíthatnak a XV.kerületiek.

A keleti irányból érkező autópálya bevezető szakaszán, a Wesselényi utca és Szentmihályi út között hiányzó zajvédő fal már-már legendás a környéken, hiszen évtizedek óta húzódik az ügy, de mindig valaki, valahogy megakadályozta a fal megépülését, a lakók pedig tovább szenvednek az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító útszakasz mellett.

A kerületben illetékes választókerületi elnökként elhatároztam, hogy mivel a fővárosi önkormányzat csak akadályozza a megépítést, így utána fog járni az igencsak zavaros ügynek. A valódi történésekre akkor derült fény, amikor ebben a témakörben összehívott februári lakossági fórumon a fővárosi küldöttek felszólalásaiból kiderült, hogy a Tarlós-féle fideszes vezetés akadályozza az ügymenetet.

És hogy miért akadályozzák Tarlósék a sokak számára életmentő fal megépítését? Nos, ennek vélhetően egy oka van, mégpedig az, hogy spórolni akarnak az emberek kárára! És ez megbocsáthatatlan bűn, főleg úgy, hogy a fővárosiak a Fideszre bízták a város vezetését, a megválasztott tisztségviselők viszont cserben hagyják a nap mint nap egészségkárosodást szenvedő rákospalotaiakat.

A Fővárosi Önkormányzat folyamatosan gáncsolja a zajvédő fal ügyét, amely nagyon jól dokumentálható, így a XV.kerületi jegyző asszonytól közérdekű adatigénylésben kérte ki az eddigi történéseket. Lamperth Mónika jegyző asszony hivatalos válaszában megerősítette, hogy valóban Tarlósék minden jogi lehetőséget megragadnak arra, hogy ki tudjanak bújni a fal megépítése alól.

Ezután úgy gondolom, hogy az emberek egészségét semmibe vevő Fővárosi Önkormányzat helyett Kepli Lajoshoz, a Jobbik országgyűlési képviselőjéhez és egyben a környezetvédelemért felelős szakpolitikushoz fordultam, aki az ügy súlyát látva a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordult írásbeli kérdésével. Az önálló indítvány címe így hangzott: "Miért nem tesz semmit a kormány, hogy a saját lakói ellen forduló fővárosi városvezetés ne károsíthassa tovább a XV. kerületiek életét?"

A minisztérium 15 napig ült a kérdésen, majd lesöpörte a sokak számára fontos kérdést az asztalról. Ez a hozzáállás kétségtelenül visszataszító, hiszen ez a magatartás ártó szándékról tesz bizonyságot. Az is emberileg megkérdőjelezhető cselekedet, hogy bár lehetősége lenne a minisztériumnak Tarlósékkal tárgyalásokat kezdeményezni ezzel az áldatlan állapottal kapcsolatban, ők mégis a kiskaput választották, és elhárították a kérdést. Érdekes, hogy ami a Kormány számára fontos téma (pl: metró felújítás, BKV finanszíozás), abban tudnak a helyileg illetékes önkormányzattal tárgyalást folytatni, ugyanakkor jól látható, hogy a XV.kerületiek életminőség javulása nem érdekli a minisztériumot.

Ezzel a magatartással mind a Fővárosi Önkormányzat, mind az Orbán-kormány végérvényesen kinyilatkoztatta, hogy a XV.kerületi emberek egészsége és élete számukra fabatkát sem ér! Egyet viszont megígérhetek, a Jobbik nem fog meghátrálni, és visszarángatjuk a földtől elrugaszkodott politikusokat a valóságba!".