TTIP - a 12. menet. Vajon 2016 lesz az az év, amikor megfosztanak minket a jogainktól?

A multikkal szembeni harc átformálja a világunkat. Végérvényesen.

Ha sikerrel járnak, akkor 2016 lehet az az év, amikor vezető politikusaink lemondanak az állampolgári jogainkról, egy tollvonással áthúzzák demokratikus vívmányainkat.

S bár nagyon sok jel mutat arra, hogy ők állnak nyerésre, azért még nem dőlt el minden, még mindig maradt időnk.

Sőt, talán még reménykedhetünk is a boldog végkifejlettben, mert bár óriási a média ellenszél, elképzelhetetlen az a gazdasági, politikai tőke, amelynek érdekében áll a szabadkereskedelmi egyezségek ratifikálása, azonban az ellenállás egy egészen új életérzést szabadított fel az emberekben, a civilekben - ez pedig az önrendelkezés, az önszerveződés eufóriája - éljenek bár az Egyesült Államokban, Chilében, Új-Zélandon, vagy épp Európában.

Új-Zéland, 2016. február 4.

Ki hitte volna, hogy egyszer olyan ember lehet az egyik legnépszerűbb amerikai elnökjelölt (Bernie Sanders), aki nyíltan bírálja a szabadkereskedelmi egyezményeket?

Bernie Sanders, 2015. május 12.

De hazánkban is kénytelen - legalábbis a felszínen - visszavonulót fújni az Orbán-kormányzat; ki hitte volna, hogy egyszer még a kormánypárti Magyar Idők is lehoz egy TTIP-kritikus cikket?! Eddig még a nevét sem említették meg.

Az öntudatra ébredés, a közös cél talán változást eredményezhet.

Chile, 2016. február 4.

A SumOfUs csoport több akciót is szervezett már, most a vezető brüsszeli újságokba kezdenek egész oldalas hirdetési kampányba a 12. tárgyalási forduló ideje alatt, amit ön is támogathat adományával (akár egy dollárral is). A cél, hogy az európai képviselők a tárgyalás napjai alatt se tudjanak elbújni a civilek tekintete elől.

Legyen újabb zavar az erőben!