A tűzoltók azért küzdenek, hogy megmaradjon a túlórapénz

A lakosság biztonsága kerülhet veszélybe.

A túlórapénz megvonása nem csak a rendőröket érintené 2019. januárjától, hanem a tűzoltókat is, de a szolgálati törvény módosításával még kifizethetők lennének a juttatások jövőre is - írja a Mérce.

2019-től a tűzoltóknál is szabadidővel válthatnák meg a túlórákat, ami Salamon Lajos, a szakszervezet elnöke szerint komoly problémákat okozhat a súlyos létszámhiány miatt, sőt, a lakosság biztonságának rovására menne.

Az intézkedés átlagosan 15 százalékos jövedelemcsökkenést jelentene az állománynál, pedig inkább vonzóvá kellene tenni ezt a pályát, mert jelenleg is ezer ember hiányzik a zökkenőmentes működéshez.

További rossz hír a tűzoltók számára, hogy a Katasztrófavédelem nem egyeztet velük, így nem tudnak azonos állásponttal a Belügyminisztérium elé állni.

Hiába kérlelte a rendőrfőkapitány Orbánt, elveszik a rendőrök túlórapénzét

Először sokan hitetlenkedve olvasták a rendőrök túlórapénzének megvonásáról szóló híreket, mondván: ekkora baromságot nem követhet el a kormány. Közben a Belügyminisztérium beismerte, hogy de igen, elkövetik. Most pedig kiderült, maga az országos rendőrfőkapitány is észlelte, hogy ebből nagy baj lesz, de hiába kérlelte Orbánt.