Nem hívták a tűzoltókat, már 17 halottja van az orosz űrkutatási intézetben kitört tűznek

Nem hívták a tűzoltókat, már 17 halottja van az orosz űrkutatási intézetben kitört tűznek

Tizenhétre nőtt a Tverben, az orosz Lég- és Űrvédelmi Erők Központi Kutatóintézetében csütörtökön kiütött tűz halálos áldozatainak száma - jelentette vasárnap a TASZSZ orosz állami hírügynökség meg nem nevezett mentőszolgálati forrásra hivatkozva.

A forrás szerint romeltakarítás során további hat halott maradványaira bukkantak, így a tűz halálos áldozatainak száma elérte a tizenhetet. A leégett épületek bontása még folyamatban van.

A tűz 2500 négyzetméteren terjedt el, az épület tetőszerkezete beomlott. Az épületből mintegy 150 embert mentettek vagy menekítettek ki, közülük 30 sérültet.

Az előzetes információk szerint a tüzet az elektromos rendszer meghibásodása okozta, és a tűzoltóság késői hívása miatt a tűz nagy területre terjedhetett át. A lángokat csak péntek reggelre sikerült elfojtani.

Az oltásban több mint 240 ember és 69 egységnyi műszaki eszköz vett részt, beleértve egy helikoptert is. Egy katasztrófavédelmi forrás szerint a tűzoltókat másfél órával a tűz kitörése után riasztották.

Orosz hírügynökségek szerint három évvel ezelőtt is volt egy tűz ebben a kutatóintézetben. A tveri helyőrség katonai ügyészsége vizsgálatot indított az incidens ügyében.