Halálra verte élettársát egy kazincbarcikai férfi, mert megcsalta

Halálra verte élettársát egy kazincbarcikai férfi, mert megcsalta

Az ügyészség szerint a vádlott és a nő korábban házastársak voltak, három gyermekük született, majd elváltak. 2019. év februárjától a börtönből szabadulását követően a nő újból együtt élt a vádlottal Kazincbarcika külterületén egy hétvégi házban.

Az ügyészség állítása szerint mindketten italozó életmódot folytattak, ennek okán rendszeresen összevesztek, verekedtek egymással. A vádlott féltékeny volt a nőre, mivel többször napokon keresztül nem ment haza aludni, és más férfiakkal létesített szexuális kapcsolatot.

2019. május hónap elején, a délelőtti órákban a nő Kazincbarcikán, több helyen is alkoholt fogyasztott, lerészegedett, az utcán elesett, amely során, fején és kezén zúzódásos, horzsolásos sérülések keletkeztek. A vádlott és a sértett többször is találkoztak, minden alkalommal vitatkozni kezdtek, de tettlegességre még nem került sor.

Az egyik ilyen vitájuk során rendőri intézkedésre volt szükség, hogy szétválasszák őket. A délutáni órákban lakóhelyükön ismételten összevesztek, a vádlott felelősségre vonta a nőt az ittassága miatt, illetőleg számon kérte, hogy hol volt három napig, mire a sértett elismerte, hogy más férfinál volt. 

A vádlott erre kézzel, illetőleg seprűnyéllel többször megütötte a sértettet fején, hátán, végtagjain számos zúzódásos és bevérzéses sérüléseket okozva.

Az átlagosat meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt bántalmazások eredményeként a nő a helyszínen elhalálozott.

A közlemény szerint az ügyészség a más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával, mellékbüntetésként pedig közügyektől eltiltásra tett indítványt.