Újabb 1 milliárdot szór el a kormány bevándorlókkal kapcsolatos kommunikációra

A kormány újabb egymilliárdot költ el bevándorlókkal kapcsolatos kommunikációra - derül ki a Magyar Közlönyből.

A kormány 1566/2015. (VIII. 26.) határozata értelmében a rendkívüli intézkedésekre szolgáló tartalékból 1016 millió forintot biztosítanak a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal részére, megélhetési bevándorlással kapcsolatos feladatokra.
 
Az alfahir.hu kíváncsi volt, mire fordítják az összeget: az eddigiek tükrében nem lepődtünk volna meg egy újabb plakátkampányon.
 
Megkerestük a Miniszterelnökséget, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a kormányhatározatban szereplő forrás egy keretösszeg, amely 
a szigorúbb bevándorlási szabályokkal és a bevándorlási konzultációval kapcsolatos tájékoztatásra
lett elkülönítve. 
 
Könnyen lehet tehát, hogy míg a bevándorlás problémájával továbbra sem tud mit kezdeni a kormány, addig újabb egymilliárdot szór el propagandára. Emlékezetes: korábban a kérdésben szintén 1 milliárdból tartottak egy nemzeti konzultációt, olyan demagóg kérdésekkel, mint például: "A bevándorlók helyett a családokra kellene költeni?" (Az eredmény: 93,8 teljesen egyetért, 5,3 inkább egyetért, 1,7 nem ért egyet.) Úgy tűnik, most ennek a konzultációnak az eredményét és a kormány intézkedéseit népszerűsítő kampányra mehet el 1016 millió forint.
 
Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen formában használják majd fel a pénzt: a tájékoztatási eszközökről és költségekről csak a vonatkozó döntések megszületése után tud tájékoztatást adni a Miniszterelnökség.