Újabb véletlen egybeesés a Rogán–Hunguard-ügyben

Három tulajdonos, két cég, egy székház. A közös pont: Rogán Antal.

Mint arra egymástól függetlenül a Népszabadság és portálunk is rábukkant, Rogán Antal propagandaminiszter Csik Balázzsal és Lengyel Csabával közösen egy szabadalmat dolgozott ki. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala idén január 22-én értesítette a találmányt jegyző Csik Balázs–Lengyel Csaba–Rogán Antal-triót, hogy a szabadalmat február végén közzé fogják tenni a Szabadalmi Közlönyben. Rá öt napra, január 27-én a máltai–ciprusi offshore cég, a Javelin Ltd., melynek kézbesítési megbízottja a Rogán Antallal szorosan együttműködő Karafiát Ügyvédi Iroda, megvásárolja a Hunguard Kft. 80 százalékos üzletrészét Csik Balázstól és Lengyel Csabától. Rogán két társa 10-10 százalékban maradnak tulajdonosok a Hunguardban, létrejön a

Csik Balázs–Lengyel Csaba–offshore cég hármas.

Rá újabb hat napra, február 2-án a Csik Balázs–Lengyel Csaba–Rogán Antal-trió „felbomlik” azzal, hogy a találmány hasznosítási jogát átruházzák Csik és Lengyel korábbi cégére, a MobilSign Kft.-re. Vagyis attól kezdve, hogy a szabadalom bejegyzéséről tudomást szerzett Rogán és két társa,

tíz nap alatt Rogán kiszállt társai mellől, az offshore cég pedig beszállt.

„Véletlen lenne? Végül is lehet…” – írtuk tegnapelőtt. Az újabb információk tükrében azonban erre már egyre kevesebb az esély.

200 milliót fizetünk a titokzatos offshore tulajnak

Április 19-én a Hunguard taggyűlést tartott, melyen elfogadták a cég nyereségéből történő osztalékfizetést.

 

A Csik–Lengyel–offshore cég-trió összesen 253 millió 852 ezer forint osztalékot hagyott jóvá. A tulajdoni arányok figyelembe vételével ez azt jelenti, hogy a Javelin Ltd.-t (illetve rajta keresztül az offshore céghálót egészen a bizalmi vagyonkezelő ciprusi ügyvédig, valamint az őt megbízó, végképp ismeretlen haszonhúzóig)

több mint 200 millió forint illeti meg.

Ezt a pénzt – mivel az osztalékot kifizető Hunguard a közműcégek auditálása fejében tőlük szerzi – közvetetten

a magyar víz-, gáz-, áram- stb. fogyasztók adják a ciprusi cég ismeretlen tulajdonosának.

Portálunk szerda reggel rákérdezett Rogán Antal minisztériumánál, a Hunguard Kft.-nél és a MobilSign Kft.-nél is, ellenérték fejében történt-e a nyilvánvalóan legalább több tízmillió forintot érő jog átruházása (értékét jelzi, hogy a szabadalmat később a Telekom is megvásárolta), illetve arra is, az időbeli egybeesésen túl van-e kapcsolat a Csik–Lengyel–Rogán-trió felbomlása és a Csik–Lengyel–offshore-trió létrejötte között, ám választ nem kaptunk. Rogán propagandaminisztériuma mindössze tagadta, hogy a miniszternek lenne offshore cége, és szokásos módon mindenkit megfenyegetett, hogy amennyiben azt állítják, hogy Rogán Antal bármilyen kapcsolatban van a Hunguard Kft.-vel, sajtó-helyreigazítási pert kezdeményeznek.

Mégis van köze a Hunguardnak a szabadalomhoz?

Rogán Antal minisztériuma azt is közölte, a Hunguardnak semmi köze a szabadalomhoz. Az eddigi nyilvánvalóan fatális véletlen egybeesések mellett portálunk újabb véletlenre bukkant, mely ellentmond a minisztériumi nyilatkozatnak. A Cégbírósági iratok között bukkantunk rá, hogy a Csik–Lengyel–offshore-trió Hunguard Kft.-je 2016. március 17-én telephelyet létesített a Királyhágó Irodaházban.

Két héttel később, 2016. április 1-jén a Csik–Lengyel–Rogán-trió alkotta találmány jogosultja, a MobilSign Kft. a véletlenek furcsa egybeesésének köszönhetően ugyancsak telephelyet létesített a Királyhágó Irodaházban.

Tehát

a Rogán-találmány jogosultja, valamint a Hunguard ugyanabban az épületben, a Királyhágó tér 8-9. alatt található.

A telephely-bejelentés cégbírósági eljárására

mindkét cég Rogán Antal kedvenc ügyvédi irodájának,

a Javelin Ltd. magyarországi kézbesítési megbízottjának,a Karafiát Ügyvédi Irodának adott meghatalmazást.

Újabb véletlen lenne? Végül is lehet…