Ukrán csapatok szálltak partra a Krímben, hosszú távú hadműveletet ígérnek

Ukrán csapatok szálltak partra a Krímben, hosszú távú hadműveletet ígérnek

Az ukrán katonai hírszerzés megerősítette, csata zajlott az oroszok által 9 éve elcsatolt félsziget területén.

Csata zajlott az Oroszország által még 2014-ben elcsatolt Krímben csütörtökön, miután ukrán hírszerző egységek különleges hadművelet keretében partra szálltak a félszigeten - közölte Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának szóvivője.

"Különleges hadművelet keretében személyi állomány szállt partra a félsziget területén. Az ukrán katonai hírszerzés a haditengerészettel együttműködve különleges műveletet hajtott végre, a kitűzött célok megvalósultak, a legénységből senki sem sérült meg. A különleges hadművelet folytatódik, nem árulunk el minden részletet, az ellenség veszteségeket szenvedett személyi állományában és eszközeiben egyaránt"

- fejtette ki az MTI beszámolója szerint a szóvivő, hozzáfűzve, hogy a veszteségek mértékét még pontosítják.

Az ukrán hírszerzés később közleményben erősítette meg, hogy csütörtökre virradó éjjel ukrán különleges erők szálltak partra vízi járművekkel Olenyivka és Majak települések közelében. Tájékoztatásuk szerint a Krím félszigeten ismét kitűzték az ukrán állami zászlót.

"Minden cél és célkitűzés megvalósult. A különleges hadművelet végén az ukrán védők veszteség nélkül elhagyták a helyszínt" - közölte a hírszerzés.

A titkosszolgálatnál az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint biztosítottak afelől, hogy a Krímben zajló különleges hadművelet folytatódni fog.

"Intézkedések komplex sorozata zajlik, ez nem egy nap története, hanem egy hosszú távú hadművelet. Tegnap orosz Sz-400-as légvédelmi rendszert semmisítettek meg Olenyivkában, ma partra szállást hajtottak végre"

- mutatott rá egy meg nem nevezett hírszerző tiszt.

(Címlapkép: Krím félsziget - Google Térkép)