Tímár László korábbi VII. kerületi fideszes képviselő lehetett az Üllőn lebukott pedofil tanár

Tímár László korábbi VII. kerületi fideszes képviselő lehetett az Üllőn lebukott pedofil tanár

Tímár László korábbi VII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő lehet az az általános iskolai tanár, akit szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított meg a rendőrség.

Elsőként a Blikk számolt be arról, hogy egy Pest megyei általános iskola 56 éves tanára szexuális kapcsolatba lépett egyik 13 éves diákjával, de nem nevezték meg sem a várost, sem az iskolát, sem az érintett pedagógust. Ellenben több, visszafejthető utalás mellett leírták, hogy egy korábbi, budapesti fideszes önkormányzati képviselőről van szó, aki egy Pest megyei város egyik bizottságának külsős tagja, az ügyben pedig a rendőrség eljárást indított, az Emmi-től is megerősítést kaptak az esetről, valamint az iskola igazgatója sem cáfolta az értesülést.

Az Alfahír első körben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon keresztül szerette volna szűkíteni a kört, azonban a rendőrség a „büntetőeljárás érintettjei azonosíthatóságának elkerülése” érdekében azt sem árulta el, melyik településen történt a bűncselekmény.

Mindezek után más forrásokból kiderítettük, hogy az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskoláról lehet szó, méghozzá itt tanított az a Tímár László, akivel szemben jelenleg eljárás zajlik.

Tímár a VII. kerület kormánypárti önkormányzati képviselőjeként a Művelődési, Kulturális és Szociális Bizottság elnöke volt 2014-2019 között, majd 2019-ben is indult a kerületben, azonban az emlékezetes, Borkai-időkben zajlott politikai fordulat keretében már csak második lett a választókörzetben.

Ezek után került Üllőre, ahol az önkormányzati honlap szerint 2019. november 7-én a Környezetvédelmi Bizottság külsős tagjának választották. Úgy tudjuk, Tímárt a Fidesz javasolta a pozícióra.

Ezzel párhuzamosan magyart és történelmet kezdett tanítani a gyerekeknek, mígnem vélhetően az ügy hatására, közös megegyezésben megállapodva egyik napról a másikra elküldték őt az intézményből, a diáklány pedig magántanuló lett.

Idő közben Fricsovszky-Tóth Péter, Pest megye 7. számú választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje Facebook-posztban szólította fel az üllői polgármestert és jegyzőt, hogy tartsanak rendkívüli ülést az iskolaigazgatóval és a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetőjével a botrányos ügy miatt. Fricsovszky nem csupán megnevezte Tímárt a posztban, hanem azt is tudni kell róla, hogy ő volt az üllői Környezetvédelmi Bizottság elnöke, így személyesen is ismerte a pedofilváddal illetett fideszes politikust.

Az Alfahír a rendőrségen túl megkereste a Tímárnak feladatot adó Üllői Önkormányzatot, az őt közös megegyezéssel elküldő Árpád Fejedelem Általános Iskolát, a számára politikai támogatást és minden bizonnyal tagságot is nyújtó Fideszt, illetve természetesen magát Tímár Lászlót is, hogy ha nem igazak a róla szóló híresztelések, lehetősége legyen cáfolni azokat.

Az Alfahírnek Kissné Szabó Katalin üllői polgármester válaszában azt írta, a nevezett személlyel kapcsolatban hivatalos tájékoztatást nem kapott, a korábban külsős bizottsági tagként dolgozó személy nem állt munkajogviszonyban Üllő Város Önkormányzatával, az Árpád Fejedelem Általános Iskolának pedig nem az önkormányzat a fenntartója.

A polgármester ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy Tímár László a Környezetvédelmi Bizottság külsős bizottsági tagságáról 2022. január 12-én „családi okokra hivatkozva” lemondott.

Üllő polgármestere további információkkal nem szolgált, ugyanakkor határozottan elítélte a gyermekek bántalmazására irányuló bárminemű cselekedeteket és azok elkövetőitől maximálisan elhatárolódott.

Cikkünk megjelenéséig további válaszokat nem kaptunk, Tímár pedig a korábban használt Facebook-oldalát is lekapcsolta.