Üllői pedofilbotrány - "A Fidesz politikusai nagyobb veszélyt jelentenek gyermekeinkre, mint a nemátalakító műtét"

Üllői pedofilbotrány - "A Fidesz politikusai nagyobb veszélyt jelentenek gyermekeinkre, mint a nemátalakító műtét"

Egy Pest megyei általános iskola egyik tanára szexuális visszaélést követhetett el az egyik 13 éves diáklánnyal szemben – írja mai cikkében a Blikk.

Az Alfahír kiderítette a rendelkezésre álló információk alapján, hogy a szóban forgó iskola az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola, a tanár pedig az üllői önkormányzat honlapja szerint a Környezetvédelmi Bizottságnak a fideszes, külsős tagja, Tímár László. A bizottság elnökét, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjét, Fricsovszky-Tóth Pétert kérdeztük az ügyről. 

Tímár László korábbi VII. kerületi fideszes képviselő lehetett az Üllőn lebukott pedofil tanár

Tímár László korábbi VII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő lehet az az általános iskolai tanár, akit szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított meg a rendőrség. Elsőként a Blikk számolt be arról, hogy egy Pest megyei általános iskola 56 éves tanára szexuális kapcsolatba lépett egyik 13 éves diákjával, de nem nevezték meg sem a várost, sem az iskolát, sem az érintett pedagógust.

 

Tímár az Ön által vezetett bizottságnak a tagja. Volt információjuk az ügyről annak kirobbanása előtt?

Ez egy érzékeny és kellemetlen téma. Az elmúlt hónapokban elindult egy pletyka, majd a fejlemények egyre élesebb képet mutattak, egészen odáig, hogy ma egyértelművé vált, mi történt. Először januárban kezdett híre menni a dolognak, de akkor még csak privát beszélgetésekben merült fel az, hogy valami történt az iskolában, amiben érintett egy tanár is.

Ezt követően észrevettem a Környezetvédelmi Bizottság levelező listáján, hogy hiányzik egy bizottsági tag, Tímár László, akit a fideszes városvezetés delegált.

Rákérdeztem a jegyzőnél és a polgármesternél is, hogy mi történt, hiszen így nem teljes a bizottság. Ők elmondták, hogy Tímár azonnali hatállyal felmondott, de annak okát nem tudják, de később intézkednek a pótlásáról – ez utóbbi most február végén történt meg, így a márciusi bizottsági ülésen az új tag lesz bent az ülésünkön.

A jegyző és a polgármester tehát tagadta, hogy bármit is tudna a felmondásának okáról, azonban mostanra kiderült, hogy a Humán Szolgáltató Központ – ami 100 százalékban önkormányzati működés alatt van – tette a feljelentést a szülők kérésére, azaz biztosan tudnia kellett az önkormányzat vezetőinek, hogy ez a gyalázatos dolog történt.

 

Kézhez kapta Tímár felmondását?

Nem. Konkrétan csak azt mondta a jegyző, hogy Tímár bement hozzá és a polgármesterhez és lemondott a bizottsági tagságáról. Ennyi.

Azóta pedig már Facebookon is nevet váltott és nem Tímár Lászlóként, hanem Tímár Bálintként található meg, az üllői házát pedig árulja. Ennek hatására pedig még több pletyka indult el a témában. Sajnos van rá esély, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa és még durvább dolgok látnak majd még napvilágot, sőt elképzelhető, hogy több áldozata is volt Tímárnak.

 

Az önkormányzat azóta reagált a kirobbanó hírre?

Semmit. Mindig ez van. Akármilyen mértékű mutyi, túlárazás vagy botrány történik, az önkormányzat soha nem reagál, csak miután kivárta, hogy milyen irányba alakul a történet. Számomra reggel, ahogy olvastam a híreket, azonnal összeállt a kép, majd a szülőktől is érkeztek a hívások, ennek hatására két civil önkormányzati képviselővel egyeztetve kezdeményeztük a rendkívüli ülés összehívását. Ezt megtettük nyilvánosan az üllői Facebook-csoportban, és hivatalosan is elküldtük kérésünket a polgármesternek és a jegyzőnek. Az önkormányzati törvények szerint 15 napon belül kell majd összehívniuk a gyűlést. Én azt gondolom, hogy miután egyeztet a városvezetés az országgyűlési képviselővel vagy a fideszes központtal, azután fogják kijelölni az időpontot. Azt még el tudom képzelni, hogy megpróbálják bejátszani, hogy a sértett jogainak a tiszteletben tartása miatt a testületi ülést megpróbálják zárttá tenni. A helyieknek a gyerekei mind az egyetlen üllői iskolába járnak, ahol hónapok óta megy a titkolózás.

Az egyik legfelháborítóbb dolog pedig az, hogy a sajtóból azt lehet hallani, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést Tímárral.

 

Nem Tímár az első pedofil fideszes politikus, aki lebukott. Milyen fényt vet ez a Fideszre pont a választásokkal egybekötött, „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás előtt?

Maximálisan egyetértek azzal, hogy védjük meg a gyermekeinket. Ezt azonban nem egy hazug „gyermekvédelmi” törvénnyel lehet megtenni, hanem azzal, hogy április 3-án elmegyünk szavazni, és ott megvédjük a perverz fideszes és KDNP-s politikusoktól a gyermekeinket.

Az látszik, a Fidesz politikusai nagyobb veszélyt jelentenek gyermekeinkre, mint a nemátalakító műtét, vagy hasonló más butaságok, amikkel borzolják a magyar emberek idegszálait.

Az látszik, eljutottunk oda az elmúlt 12 év alatt, hogy a kormánypárti politikusok azt hiszik, hogy mindent megtehetnek, mert semminek nincs következménye. Van egy Fidesz által támogatott, jelenleg is tagsággal rendelkező képviselő, Medvedovszky Béla, aki létrehozott egy kamuprofilt, amellyel rendszeresen kommentelt saját nézetei szerint. Ő azzal bukott le, hogy képviselői minőségében válaszolt valakinek, de a trollprofiljával, majd miután észrevette a hibát, törölte az első bejegyzést és leírta ugyanazt csak a valós profiljával. Egy szemfüles internetező azonban észrevette a kommenteket és képernyőképen megörökítette a komment két változatát. Felháborodást azonban az keltett igazán, hogy Medvedovszky a Kovács Edinának keresztelt „felhasználó” képének Clare Wood fotóját használta profilképként, aki 2009-ben családon belüli erőszakba halt bele Skóciában. Wood ügye, akkora port kavart, hogy egy jogszabály is született miatta, amelynek neve „Clare törvénye”, aminek segítségével az emberek ellenőrizhetik, hogy partnerüknek van-e erőszakos múltja. Korábban pedig Varga László, társadalmi megbízatású alpolgármestere kommentelte azt, hogy ő felakasztaná Budapest főpolgármesterét meg különböző kerületi polgármestereket. Ilyen nálunk a Fidesz-KDNP. Igenis, példát kellene statuálni. Az Isztambuli egyezményt rendre nem írja alá a kormány, arra hivatkozva, hogy az genderelmélet, amit ők nem támogatnak. Pedig egyértelműen a gyermekek és a nők védelmét hivatott szolgálni az a dokumentum, miközben a magyar jogban pedig alapvető joghézagok vannak, azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne valójában megvédeni a gyermekeinket és a bántalmazott hölgyeket.

Végre azt kéne, hogy ne következmények nélküli ország legyünk.

Azt viszont szeretném kiemelni, hogy kiállunk az érintett fiatal gyermek és családja mellett, és azon leszünk, hogy – a család személyes adatainak legszigorúbb védelme mellett – ne maradjanak el a következmények.