Varga Judit és Windisch László közös asztaloscéget alapított

Varga Judit és Windisch László közös asztaloscéget alapított

Varga és párja, az Állami Számvevőszék elnöke bútorgyártásba kezdhet. Az 5 millió forintos jegyzett tőkével indult cég ügyvezetője a volt igazságügyi miniszter.

Asztaloscéget hozott létre Varga Judit és párja, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke június 21-én – írta meg a Telex.

A portál szerint

a Picidae Famíves Kft. fő tevékenysége az „egyéb bútor gyártása” lett, a cég jegyzett tőkéje pedig 5 millió forint.

Az is kiderült, hogy

székhelyként az ÁSZ-elnök lakcímét jegyezték be, az ügyvezető viszont a kegyelmi botrányba belebukott, volt igazságügyi miniszter.

Windisch László 2020-ban szerezte meg asztalos képzettségét, a volt igazságügyi miniszter viszont csak nemrégiben iratkozott be a képzésre. Varga Judit, akinek a kegyelmi botrány miatt Novák Katalin mellett szintén távoznia kellett pozíciójából, Hajdú Péternek adott interjújában beszélt ezirányú, jövőbeli terveiről: „Ha ez az egész őrület, ami itt most zajlik, engedi azt a szabad szellemi kapacitást nekem, hogy tudjak most már tényleg a fafajtákkal foglalkozni (...) akkor fogok kapni, ha jól csinálom, egy középfokú szakmai képesítést. (...) szeretném látni, hogy mi az az eredmény, amin dolgoztam, és talán ezt az eredményt meg fogom kapni” - fogalmazott Varga a Telex szerint.

(Címlapkép: Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter beszédet mond, miután átvette a Szellemi Honvédő Díjat a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén a Novotel Budapest Congress Centerben 2024. január 19-én. MTI/Lakatos Péter)