Jobbik: Oszlassa fel magát az Országos Roma Önkormányzat!

Jobbik: Oszlassa fel magát az Országos Roma Önkormányzat!

Varga Ferenc szerint a korrupció minden lehetséges formája beárnyékolta az ORÖ működését, és a közgyűlésük többsége megbukott.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) számtalan alkalommal bebizonyította, hogy jelenlegi összetételében teljesen alkalmatlan a magyarországi cigányság érdekképviseletének ellátására

- állapította meg csütörtök esti közleményében Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője. A roma származású politikus kifejtette, 

az elmúlt időszakban mind a nemzetiségi lista állításakor, mind a botrányos közgyűléseken tapasztalt viselkedésük megbélyegezte a cigányságot. 

Hozzáfűzte, hogy "a korrupció minden lehetséges formája beárnyékolta az ORÖ működését", amely alapján szerinte a teljes hazai cigány társadalomra szégyent hoztak.

30 millió forintért árulta tisztségét az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Mint arról beszámoltunk, Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat elnökét korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe csütörtökön. Most az ügyészség azt közölte, 30 millióért árulta az Országos Roma Önkormányzat elnöke saját vezetői tisztségét. 

Varga véleménye szerint az Országos Roma Önkormányzat mint jogi személy Magyarország legnagyobb kisebbségének fellegvára kellene, hogy legyen. 

Utat kellene mutatnia a több mint 1200 helyi cigány önkormányzatnak, de útmutatás helyett az elmúlt időszakban csupán megvezetést és lejáratást kaptunk

- sérelmezte az ellenzéki politikus, kijelentve, hogy meglátása szerint

"ebben a formában az ORÖ 47 fős közgyűlésének a többsége megbukott, nem bízik bennük a társadalom."

Ezért felszólítom az Országos Roma Önkormányzat vezetését, hogy oszlassák fel magukat, öntsenek tiszta vizet a pohárba, és hagyják érvényesülni azokat, akik valóban tenni akarnak a magyar cigányság életének javítása érdekében!

Azok, akik bármilyen mocskosságban részt vettek az elmúlt időszakban, vonuljanak vissza a politikai közéletből, a jelenlegi testület tisztességes része pedig kezdje el azonnal új alapokra helyezni a roma politikát!

- sürgette Varga Ferenc, aki sajtóközleményét azzal zárta: "Elég volt a barnabőr-kereskedelemből és a lopásból!"

N1TV - NAPI TÉMA: Véget kell vetni a "barnabőr-kereskedők" uralmának

Kik a roma szavazatok kufárai? Miért vették őrizetbe az Országos Roma Önkormányzat elnökét? Miért nem működik hatékonyan a hazai roma integráció? Vendégünk: Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője.