Varga Ferenc: ne csináljanak cigánykérdést egy macskagyilkosságból!

Varga Ferenc: ne csináljanak cigánykérdést egy macskagyilkosságból!

"Jómagam is értesültem arról, hogy Salgótarjánban egy 15 éves fiatal földhöz vágott egy macskát, ami később sajnos elpusztult. A lehető leghatározottabban elutasítom ezt a fajta magatartást, és bízom abban, hogy a tinédzserkorú gyermek elnyeri méltó büntetését" - olvasható Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Facebook posztjában.

Az ellenzéki politikus azzal folytatja: "számomra is rendkívül fontos az állatok védelme, éppen ezért költségvetésmódosító javaslattal is éltem, miszerint az ország összes cigány telepén ivartalanítási és oltási programot valósítson meg a kormány. A mai nap folyamán eljutott hozzám a Mi Hazánk elnökének felhívása, melyben ismét jó vastagon cigányozik és társadalmi feszültséget kíván szítani magyar és magyar ember között."

Az alábbiakban teljes egészében közöljük Varga Ferenc Toroczkai Lászlónak írt nyílt levelét:

Tisztelt Toroczkai László!

Látom, mióta Önök a parlamentbe kerültek, rendkívül fontos a számukra, hogy a cigány kérdést folyamatosan a levegőben tartva társadalmi feszültséget generáljanak. Belátva az Önök politikai hovatartozását, ezen nem is csodálkozom, hiszen a szavazóik nagy része vevő erre, azonban bízom benne, hogy az ország túlnyomó többségét nem tudják megvezetni a kirekesztő, uszító politikájukkal.

Jelen esetben az internetre felkerült videón egy fiatal roma srácot láthatunk, aki valóban olyan dolgot művel egy vétlen állattal, amit normális értékrendű ember nem tesz. De az, hogy ebből egy parlamenti párt cigánykérdést csinál, határozottan visszautasítom! A bűnnek nincs színe, a bűn az bűn, teljesen mindegy, hogy ki követi el, és ezért a hatóságoknak a törvény erejével el kell járnia.

Nem minden cigány bűnöző, állatkínzó és tolvaj! Sőt, ha tudni akarja, a többségünk normálisan él, dolgozik és szeretne boldogulni az életben!

Ezúton megkérek minden jóérzésű cigány nemzetiségi önkormányzati vezetőt és civil szervezetet, hogy aki állatkínzást tapasztal a településén (nem csak a romák között), az legyen szíves a hatóságok felé jelezni minden ilyen jellegű tettet!