Végére járhatnak a szekszárdi teniszpálya-mutyinak

Mint arról az Alfahír korábban már beszámolt, több mint tízmillió forint közüzemi tartozás, kifizetetlen bérleti díjak és megszűnt cégekkel kötött hosszú távú szerződések jellemzik a Szekszárd teniszpályáit is futtató egyik vállalkozást, ami mindezek ellenére zavartalanul működött.

A Sport utcai Kerekes Tenisz és Squash Klub annak a Kerekes László Gézának tartozik érdekeltségébe, aki a tavalyi önkormányzati választáson a baloldali irányultságúként ismert Összefogás Szekszárdért Egyesület jelöltjeként indult. Kerekes László kompenzációs listáról jutott mandátumhoz, képviselősége mellett pedig a családi vállalkozás, a sportpálya útját egyengeti.

Cikkünk után Szabó Balázs helyi jobbikos képviselő interpellációban hívta fel a polgármester figyelmét a tarthatatlan helyzetre, majd vizsgálóbizottság felállítását követelte.

A nemzeti párt képviselője pénteken sajtótájékoztatón közölte, hogy az interpellációjára adott polgármesteri írásos választ ugyan nem tudta elfogadni, viszont üdvözölte, hogy a közgyűlés megszavazta a vizsgálóbizottság felállítását, aminek vezetését ő kapta meg. Rajta kívül még két képviselő ül a bizottságban, a vizsgálatok eredményét 2016 áprilisáig kell megállapítaniuk.

Szabó Balázs úgy nyilatkozott, komoly előrelépésnek tartja a bizottság felállítását, ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy elkötelezettek a helyi sportélet fenntartásában, így a teniszpálya működésének biztosítását a jövőben is szem előtt fogják tartani.