A polgármester szerezte meg egy négygyerekes család elárverezett házát Bében

A polgármester szerezte meg egy négygyerekes család elárverezett házát Bében

Még az ingatlanmaffia legrosszabb időszakában is legalább megpróbáltak a látszatra adni, amikor a nehéz helyzetbe került adósoknak a házát, lakását kótyavetyélték el a Schadl György vezette végrehajtók. Strómanok, vagy csak megbízottak vettek nevetséges árakon ingatlanokat, nem ritkán az adott település helyi kiskirályainak megbízásából.

Valami hasonló történt a Veszprém megyei Bében, ahol elárverezték egy négygyerekes család házát. A 24.hu írása szerint a vevő Brunner Imre polgármester volt, aki egyedül licitált az épületre, így a kikiáltási áron, mindössze 3 millió forintért vehette meg a házat.

A polgármestert úgy tűnik, nem éppen embersége miatt választották meg, mert azonnal a kilakoltatás mellett döntött, még haladékot sem adott a családnak az ingatlan elhagyására.

Az lenne a dolga, hogy segítsen azokon, akik bajban vannak, erre ő használja ki a szorult helyzetüket

– mondta a 24.hu-nak egy középkorú nő a faluból, egy férfi pedig azon értetlenkedett, hogy mi szüksége a polgármesternek arra a házra, hiszen van már egy üresen álló ingatlana is. A bajban levő családdal sem volt semmi probléma szerintük.

35 évvel ezelőtt jöttek ide, amikor az asszony még csak egyéves volt. Azt tudni kell, hogy ez egy régi sváb falu volt, nagyon zárt közösséggel, de ők szépen beilleszkedtek, a gyerekek már itt születtek.

A 24.hu megkereste Brunner Imrét, hogy megtudják, polgármesterként nem érzi-e visszásnak, hogy a saját polgárait fosztotta meg az otthonuktól. A polgármester azonban nem nyilatkozott, még azt sem engedte meg, hogy lefotózzák.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke nem hallott hasonló esetről, azt viszont azt tartja különösen furcsának tartja, hogy a polgármester ezt egy ilyen kis településen tette meg, ahol mindenki ismer mindenkit.

Nem tiltja ezt jogszabály, de etikailag megkérdőjelezhető, ha egy polgármester saját településén vevőként részt vesz egy ingatlan végrehajtási eljárásban

- mondta Gémesi György.