Videón, ahogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a NER új luxusjachtján nyaral a Földközi-tengeren

Videón, ahogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a NER új luxusjachtján nyaral a Földközi-tengeren

Bár kissé túltolták a nagyzolást, mert a 62 méteres hajó be se fér minden kikötőbe, de Mészárosék remélhetőleg csak kibírják ezt a kis kellemetlenséget.

A 444 fotósa követte nyomon a NER legújabb szuperjachtját, amelyen a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc és neje, Várkonyi Andrea pihente ki az állami megrendelések okozta fáradságot. Az új jacht, amely a ROSE D’OR (Arany Rózsa) nevet viseli, 62 méteres, vagyis a lap szerint 23 százalékkal hosszabb, mint elődje, a Seagull.

Azonban úgy tűnik, túlzásba vitték a nagyzolást, mivel a lap tudósítása alapján ROSE D’OR éppen a mérete miatt be se fér a legtöbb kikötőbe, vagy ha mégis, már hajnalban ki kell futnia, hogy utat engedjen az ekkora kikötőkbe közlekedő tengeri kompoknak.

Mészárosék családja július 31-én érkezett Nápolyba, onnan indultak a ROSE D’OR fedélzetén Amalfi irányába. Augusztus 2-án jártak Positano alatt, este pedig Salernónál. Másnap újra Nápolyban kötöttek ki, ahol augusztus 3-án délután csatlakozott családjához Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea. Ezt követően Capri, majd Sorrento következett.

A portál megjegyzi: a ROSE D’OR új építésű szuperjacht, amit 2023-ban adtak át tulajdonosának. Ebből a modellből összesen hármat építettek eddig. Hat kabinja van 12 vendég fogadására, bár a legénység 13 fős is lehet. Két medence található a fedélzeten. Hasonlóan a NER többi jachtjához (Lady Mrd, Seagull, Artemy) ez is Máltán lett regisztrálva. A Superyachtfan nevű oldal szerint az ára 75 millió dollár volt, ami átszámítva nagyjából 27 milliárd forintot kóstál.

Címlapkép: Mészáros Lőrinc. Fotó: MTI/Vasvári Tamás