Eb: újabb kiütéses győzelmet arattak a férfi vízilabdázók, ezúttal az izraeli csapat ellen

Eb: újabb kiütéses győzelmet arattak a férfi vízilabdázók, ezúttal az izraeli csapat ellen

Ezzel csoportelső lett a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 23-4-re legyőzte az izraeli csapatot a Splitben zajló 35. Európa-bajnokságon, pénteki sikerével pedig bebiztosította csoportelsőségét és az ezzel járó negyeddöntős szereplést - adta hírül az MTI.

A mérkőzésről szóló beszámolóban azt írták,

a júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, hogy címvédőként és tokiói olimpiai bronzérmesként teljesen más színvonalat képvisel, mint ellenfele.

A férfi tornán szereplő 16 csapatot négy kvartettbe osztották, melyekből a csoportelsők rögtön a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a nyolc közé kerülésért. A magyarok kedden a nyolc között az A csoport második és a C csoport harmadik helyezettjének vasárnapi győztesével találkoznak.

Nem mellesleg csütörtökön a női vízilabdacsapat tagjai is fölényes győzelmet értek el a kontinensviadalon a házigazda horvátok ellen.

Magabiztosan nyert a női vízilabdacsapat a horvátok ellen, bejutottak az Eb negyeddöntőjébe

A magyar női vízilabda-válogatott 22-6-ra legyőzte a házigazda horvát csapatot csütörtökön a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság negyedik fordulójában, ezzel sikeresen bejutottak a negyeddöntőbe.