Bíróság elé áll a fideszes Mengyi Roland

Voldemort nagyurat is elérte a magyar igazságszolgáltatás.

A fővárosi Markó utcai bíróságon szerdán kezdődik a Voldemort néven elhíresült Mengyi Roland fideszes képviselő és hat vádlott társának tárgyalássorozata, első nap az ügyészség ismerteti a vádiratot - írja az Index.hu.

A Mengyihez kapcsolódó botrányt 2016 augusztusában robbantotta ki a 168 óra, amikor tanúvallomásokra és lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva írt százmilliós uniós támogatások lenyúlásának szándékáról.

Az akkori cikk állítása szerint egy E. Zsolt nevű férfi szociális szövetkezetével egy uniós pályázatokon akart indulni, de 2014-ben első próbálkozásra nem nyert. Aztán közvetítőkhöz fordult, akik azt állították, hogy kapcsolatuk van Mengyi Rolandhoz, a borsodi térség fideszes képviselőjéhez. 2015-ben találkoztak Mengyivel, akit a jegyzőkönyvek szerint Voldemort nagyúrnak kellett szólítani, majd a megbeszélés után felgyorsultak a dolgok:  Mengyi összehozta őket egy pályázatíróval, B. Szilvával, aki világossá tette, hogy az elnyert 5-700 millió felét vissza kell majd csorgatniuk. Mégpedig e-learning, konferenca- és workshopszervezés címén. 

Mengyi Voldemort Roland ügyéről itt olvashat bővebben.

Aztán módosultak a tervek, a végén már csak 100 milliós pályázatról volt szó, de 90 százalék visszacsorgatását követelték. Mengyi "cserébe" megígérte, hogy a jövőben milliárdos pályázatokat írnak majd ki, és azoknak tényleg csak a felét kell majd visszaadni - írja a lap.