Varga Judit ma megbukott bizalmasának idén valamiért 7 millióval csökkent a megtakarítása

Varga Judit ma megbukott bizalmasának idén valamiért 7 millióval csökkent a megtakarítása

Ahogy arról beszámoltunk, ma lemondott Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, miután azzal vádolták meg Varga Judit miniszter bizalmasát, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Kedd délelőtt közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. 

A politikus közleményben jelezte, nem követett el bűncselekményt, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról.

A Pegasus-ügy után selyemzsinórt kapott Völner Pál fideszes képviselő?

Kedd reggel robbant a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Hogy Polt Péter legfőbb ügyésznek igaza van-e Völner Pállal kapcsolatban, azt majd az igazságszolgáltatásnak kell eldöntenie, de a fideszes politikus vagyonnyilatkozatai valóban furcsán alakultak. 

Azt érdemes tudni, hogy Völner Pál is két helyről kap fizetést,

  • államtitkárként bruttó 1.296.300 forintot,
  • országgyűlési képviselőként pedig 1.210.800 forintot

vihet haza minden egyes hónapban. Persze ehhez járt még idén 460 ezer forint cafetéria, valamint egy 2020-as Skoda Kodiaq is, valamint 2019-ben egy miniszteri elismerő oklevél mellé 1.944.450 forint jutalmat is kapott. 

Ennek ellenére a gyanúba keveredett kormánypárti politikus nem igazán gyarapodott, sőt! A parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatok alapján kiderül, van Nyergesújfalun egy 553 négyzetméteres telke, amire felhúztak egy 160 négyzetméteres családi házat az 1994-ben. Az ingatlan fele arányban az övé. Egyébként semmilyen más vagyontárgyat nem vallott be, nincsenek földjei, festményei, autói, amellett, hogy a Dr. Völner Ügyvédi Iroda 100 százalékos tulajdonosa. 

Ennek ellenére a legutóbbi 3 vagyonnyilatkozatában mégis volt változás.

  • 2019-ben volt 1,5 millió forintja részjegyben (ez változatlan maradt az elmúlt években), míg takarékbetétben elhelyezett megtakarításként 14,8 milliót vallott be.
  • 2020-ban már 15,2 millió forint volt a megtakarítása,
  • 2021-ben viszont csak 8,5 millió forintot vallott be. 
Hogy hova tűnt a majd' 7 millió forint, az nem derül ki a vagyonnyilatkozatából, és erre még az sem magyarázat, hogy feltüntetett 3,5 millió forintnyi készpénzt. 

Tehát, miközben havonta 3.155.250 forint a bruttó bére, nemcsak hogy egy fillért sem tudott félretenni az elmúlt évben, de még csökkent is a vagyona - miközben semmit sem vásárolt. Egy újabb hihető fideszes sztori...