Vona Gábor beszélgetésre hívja a diáktüntetések vezetőit

Legyen elég a kormány cinizmusából.

Leszögezik,

"a jövő generáció felvetéseire nem elutasítással, cinikus hallgatással kell válaszolni, hanem párbeszéddel, figyelemmel és nyitottsággal".

A Jobbik úgy látja, hogy a 21. századi politikában és oktatásban ennek természetesnek kellene lennie, ám a tudatos állampolgárrá nevelés, a kritikus gondolkodás és az együttműködés egyáltalán nem jelentenek értéket a jelenlegi kormánynak.

Vona Gábor: a versenyképes társadalom alapja a modern oktatás

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, jelenleg a hazai oktatásban mindenki rosszul érzi magát,"nemcsak a pedagógusok vannak az utcán, hanem már a gyerekek is"- idézte fel az elmúlt időszak tüntetéseit Vona Gábor, aki szerint minderre az a kormánynak a válasza, hogy házkutatást tart egy 16 éves lakásán. "Hová tartunk?" - értetlenkedett.

Vona Gábor és Dúró Dóra viszont szívesen meghallgatják a diákokat arról, hogy mit változtatnának az oktatási rendszeren, és ennek érdekében találkozót kezdeményeznek a diáktüntetések vezetőivel.

„Nem akarok egy olyan rendszer fogaskereke lenni, ami elnyom, kizsigerel és megfojt" - több ezer diák tüntetett a Kossuth térnél

Az esemény Facebook-oldalán több mint 14 ezren jelezték részvételüket, ebből végül néhány ezres tömeg gyűlt össze a Kossuth térnél a valamivel fél öt után kezdődő demonstráción. A tüntetőket közben elkapta az eső, ami igazából senkit nem érdekelt, a program 19 óra után ért véget.A szervezőkkel még az esemény előtt beszélgettünk:

(Lapunk kereste a Diákparlament képviselőit, amint meg tudjuk a válaszukat, közöljük az olvasóinkkal).