A MOK-hoz hasonlóan Zacher Gábor is visszahozná a beltéri kötelező maszkviselést

A MOK-hoz hasonlóan Zacher Gábor is visszahozná a beltéri kötelező maszkviselést

Interjút adott Zacher Gábor a Növekedés.hu-nak, amelyben elmondta, a kötelező oltással ugyan nem ért egyet, véleménye szerint azonban beltéren fontos lenne visszahozni a kötelező maszkviselést. 

A toxikológus szerint sokáig jól álltunk az átoltottsággal, de most már nem, és csúszunk lefelé.

Ha pedig ez nem változik, még többen halhatnak meg koronavírusban. Pedig egymillió emberre vonatkoztatva már így nálunk szedte a Covid a második legtöbb áldozatot, csak Peru előz meg minket az egész világon

- fogalmazott, hozzátéve, hogy "a több mint 31 ezer halálos áldozattal egy egész városnyi embert veszítettünk, és talán azzal is meg lehetne győzni az oltatlanokat arról, hogy nem kellenének még további áldozatok, ha erről őszintén beszélnénk".

Arra a kérdésre, hogy kibírnak-e fizikailag és lelkileg még egy olyan terhelést az egészségügyiek, amilyen a tavaszi volt, Zacher Gábor elmondta, "ez nem arról szól, kibírjuk-e. Ha meg kell csinálni, akkor nincs mese, meg fogjuk csinálni."

Hétfőn egyébként mi is megkérdéztük a követőinket Facebookon, hogyan vélekednek egy esetleges ismételt kötelező maszkviselésről. A válaszok alapján 926-an nem támogatták, és mindössze 83-an szavaztak mellette.