Tudta? Jobbikos plakátot rongálni alkotmányos alapjog

Való igaz, mindenkinek joga van ostobának lenni.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik siófoki elnöke feljelentést tett a megrongált jobbikos plakátok ügyében. A rendőrség elutasította a feljelentést, mondván: a hirdetőtáblán megjelenített, politikai tartalmú hirdetés festékkel történő mázolása:

- nem minősül bűncselekménynek (nem rongálás)
- a politikai véleménynyilvánítás eszköze 
- mindenkit megillető, az önkifejezés szabadságát biztosító alkotmányos alapjog.

Mint ismert, a Fidesz valószínűleg központilag szervezi a plakátok rongálását: 

Korábban írtuk, miszerint Csonka László, Kósa Lajos asszisztense biztosan érintett az ügyben, a 15. kerületben önkormányzati képviselőként politikus ugyanis levélben biztatta tagtársait arra, hogy vegyenek részt a jobbikos plakátok "feldíszítésében".

Kósa Lajos "mélyen egyetért" a jobbikos plakátok rongálásával

Központilag szervezheti a Fidesz a Jobbik „Ti dolgoztok, Ők lopnak" plakátjainak rongálását. Kósa Lajos asszisztense biztosan érintett az ügyben, a 15. kerületben önkormányzati képviselőként is tevékenykedő Csonka László ugyanis levélben biztatta tagtársait arra, hogy vegyenek részt a jobbikos plakátok „feldíszítésében". Ez a nyilvánosságra került e-mail buktatta le Kósa asszisztensét.

Tevékenységével amúgy főnöke is "mélyen egyetért", asszisztense tette miatt pedig azért nem indítanak belső vizsgálatot a Fideszben, mivel egy 2015-ös bírósági döntés felmentett már két plakátrongáló aktivistát.