Felzabálják egymást: A TV2 miatt mehet ölre Mészáros és Habony

Elkezdett egymás tyúkszemein táncolni a kormányzati hiénahad.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Habony Árpád meghosszabbításaként működő Andy Vajnának az ígéretekkel ellentétben nemhogy nyereségessé nem sikerült tenniük a TV2-t, de a csatorna tavaly - az 5-6 milliárdnyi állami hirdetés, illetve a nagyjából 4 milliárdos programdíj mellett is - 7,19 milliárdos mínusszal zárt, a komoly slamasztikából pedig a Matolcsy György unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz és Mészáros Lőrinc egyik megbízható emberéhez, Szíjj Lászlóhoz kötődő MKB Bank húzta ki a kis gömböcként terjeszkedő kaszinókirályt.

Az MKB Bank húzta ki a gödörből Andy Vajna tévéjét

A HVG információi szerint akkor sem kerül messze a kormány kézi vezérlésétől az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna, ha Andy Vajna leszerepelne tévétulajdonosként. A 2016-os évet 7 milliárdos hiánnyal záró csatornát most az MKB segítette ki egy olyan hitelkonstrukcióval, ami garantálja a csatorna lojalitását.

Emlékezetes: a filmügyi kormánybiztos 2015-ös tévévásárlásához a Külügyminisztérium alá tartozó Eximbank adott horribilis, több mint 6 milliárdos kölcsönt.

Az MKB közbelépésével majdnem egy időben részvénytársasággá alakult a TV2 Média Csoport, a héttagú igazgatóságba pedig három új figura is beült, köztük Mészáros egyik legfontosabb embere: a családi vállalkozásaiban fontos tisztségeket betöltő Antal Kadosa Adorján.

A Heti Válasz szerint nem elég, hogy a Habony-Vajna duónak nem sikerült tartania az ígért számokat, de a 2017-es év sem néz ki jól a hazugsággyár számára: a magas gyártási költségek, filmvásárlások miatt úgy néz ki, hogy nem lehet majd 30 milliárd alá szorítani a kiadásokat, ami újabb sokmilliárdos hiányt vetít előre.

Állítólag a Mészáros Lőrinc kabinetfőnökeként elhíresült Csík Zoltán bizalmas körökben már rendszeresen arra panaszkodik, hogy

egyesek csak "teszik be a pénzt rendszerbe, mások csak költeni tudnak".

Konfliktusos a viszony az IKO cégcsaládot vezető Rákosi Tamással is, aki részesedést szerzett Habony hitelezője, Tombor András cégében, a TV2-csoport reklámidejét értékesítő Atmediában is. Ő állítólag "őrült jutalékért értékesíti a TV2-t a kábelszolgáltatóknak".

A hetilap szerint az igazgatóság ezzel gyakorlatilag két részre szakadt:

- A Habony-féle vonalat Vajna, Gerkens, Rákosi és Horváth Balázs adótanácsadó-ügyvéd képviseli,
- míg Mészároshoz köthető finanszírozási oldal érdekeit Antal Kadosa Adorján, az OTP Alapkezelőt elnöklő, a nemzet gázszerelőjével a West Hungária Baun keresztül üzleti kapcsolatban álló Barna Zsolt és az első Orbán-kormány idején az Ezüsthajó Kft. vezetőjeként elhíresült Várnai Tamás képviselik.

Habony Árpád és Andy Vajna gigászi párharca következhet a helyi rádiókért

Szembekerülhet egymással, vagy osztozkodhat a helyi rádiók piacán Andy Vajna és Habony Árpád a következő hónapokban, írja a Magyar Nemzet. Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, mindenki kedvenc filmügyi kormánybiztosa az érdekeltségébe tartozó Rádió 1 révén szeretné behörcsögölni a helyi rádiók piacát. Ám a mostani terjeszkedéssel könnyen Habony Árpád tyúkszemére taposhat a kaszinókirály.