Újabb kormányközeli cég lapátolja ki a pénzt egy offshore érdekeltségbe

Rogán feltalálótársainak cége szerény nyereségének nagy része Máltán kötött ki.

Bár a propagandaminiszter feltalálótársai, Csík Balázs és Lengyel Csaba tulajdonában álló Hunguard Kft. tavalyelőtt még 780 millió forintos eredményéhez képest igencsak szerényke a mostani osztalék, Andy Vajna pénzesőjéhez képest pedig már-már megmosolyogtató.

A cégtöbbséget tavaly tavasszal egy ismeretlen máltai cég, a Javelin szerezte meg. Ennek szinte kizárólagos tulajdonosa a szintén máltai Kinanis Fiduciaries, egyetlen részvény erejéig pedig a - őrült meglepetés - máltai Levantes Management. A Javelin - nyilván teljesen véletlenül - pont akkor tornázta be magát a Hunguardba, amikor a propagandaminiszter kiszállt a szabadalomból.

A szinte kinyomozhatatlan céghálóról itt írtunk bővebben.

A Hunguard az egyetlen olyan cég Magyarországon, amely minden magyar banknak és befektetési vállalkozás informatikai rendszerét auditálhatja.

A Rogán-körhöz nagyon szorosan köthető, rejtőzködő belvárosi ügyvéd, Kertész Balázs cége, a Monavis Consulting tavalyi 37 milliós eredményét majdnem 150 milliósra tudta növelni - írja a Magyar Nemzet.

Kertész Balázs volt feleségének cége, a Mobilsign Kft., amely Rogán Antalnak az elektronikus aláíráshoz kapcsolódó találmányát is hasznosítja, a 2015-ös 302 ezer forintos árbevételét 225 millióra tudta növelni. 

A lap szerint Rogán Cecília Nakama & Partners Kft.-jének beszámolójában szerepel egy olyan tétel, amely szakértők szerint megfeleltethető a helikopterezésnek. Ha ez így lenne, a Rogán házaspár a 7,7 milliós adózott nyereség ötödét költhette a helikopterezésre. A cég éves bevétele egyébként 51,1 millió forint volt.

A kormányközeli Hunguard kesze-kusza szálairól, Rogán Antallal való kapcsolatáról itt olvashat bővebben.