Vona Gábor: nemcsak Orbán Viktortól, de a rögeszméitől is meg kell védeni az országot

Kiderült az is, hogy Orbán Viktor miért nem támogatja a béruniót.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor hétfőn a parlamentben értékelte a legfrissebb és legsikeresebb nemzeti konzultációt, és annak következményeit is az Országgyűlés elé tárta a hangzatos, korábban már meghazudtolt ígérvényével, amely így kezdődik, ameddig ő lesz a miniszterelnök...

Vona Gábor reagálásában felidézte, tavaly a Jobbik sokkal kevesebb forrásból, de útjára indította a Valódi Nemzeti Konzultációt, megismerve így több mint 500 ezer választópolgár véleményét az egészségügy és az oktatás helyzetéről, illetőleg a korrupció állapotáról.

A Jobbik elnöke megosztotta, az emberek szerint az egészségügy és az oktatás kezét a kormány ugyan elengedte, ám a korrupciót nem hagyták magára. Előbbire példaként hozta fel, hogy újratermelődtek a kórházak adósságai, több ezer a betöltetlen háziorvosi praxisok száma, és egyre öregebb az orvosok korfája is - miközben Orbán Viktor úgy kerüli az egészségügy témáját, "mint ördög a tömjénfüstöt."

"Mészáros Lőrinc az ön személyes strómanja, nem saját magának gyűjt vagyont, hanem Önnek"

- szólította meg Orbán Viktort Vona Gábor. Majd megkérdezte: Mészáros Lőrinc cégeinek mekkora az export eredményük?

„Ki akar még Mészáros Lőrincből kérni a világon?”

- utalt arra, hogy bizony a felcsúti gázszerelő vagyonosodás elsősorban az uniós források elnyelésén alapszik.

Vona Gábor szerint a korrupció

"nem emberi gyarlóság, hanem a kormány működésének a lényege",

annak a maffiának, amelynek a feje Orbán Viktor.

Leszögezte azt is, hogy a Jobbik egyrészt azért indította útnak a nyolc kelet-közép európai ország által támogatott polgári kezdeményezést, a béruniót, hogy a növekedjenek a bérek itthon, másrészt hogy mindenki boldogulni tudjon a szülőföldjén. Mint mondta, tisztában van azzal, hogy ez egy komplex kérdés, nem történhet meg egyik pillanatról a másikra, hogy egészen más helyzetben vannak a különböző szektorokban dolgozó munkavállalók, éppen ezért van szükség versenyképes magyar vállalkozásokra, és új kohéziós alapokon nyugvó "új Európai Unió kell".

De miért nem támogatja ezt Orbán Viktor? - kérdezte Vona, aki egy eléggé valószínűsíthető válasszal is szolgált:

"azért mert, nem az öné! Ön képtelen bármit támogatni, ami nem a személyes tulajdona, mint egy óvódás, ha nem lehet az enyém a homokozólapát, akkor pusztuljon!"

A legerősebb ellenzéki párt elnöke hangsúlyozta, hogy miután 2018-ban kormányra kerülnek, a kerítés megmarad, "de ott lesz a határőrség is", leszögezte, pénzért sem fognak letelepedést árusítani, se szegény, se gazdag migránst nem fognak beengedni.

De nem fogja a Jobbik engedni azt sem, hogy Orbán Viktor a rögeszméire építse a jövőt,

"meg kell védeni az ön rögeszméitől is az országot"

- közölte Orbán Viktorral Vona Gábor, majd hozzátette Orbán már nem képes helyesen vezetni az országot, csak a hatalom megtartása a célja.

A kormányfő belsőhangokkal való küzdelmét, Soros- és/vagy Simicska-mániáját Vona Gábor arra vezette vissza, hogy maga Orbán Viktor volt az, aki pályafutása elején eladta magát Soros Györgynek. Megismételte: "Orbán Viktort kell megállítani és a rögeszméit!"

Az csak Orbán Viktor viszont válaszából derült ki, hogy van egy új magyarázata az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének elutasítására. A miniszterelnök szerint, mivel

"bérunióval magyar ember többet egy fillérrel sem keresett",

ezért hagyni kell hagymázas béruniót, és a magyar kormány intézkedéseire kell támaszkodni.

Az Orbán Viktort nem zavarta, hogy a bérunió megvalósulásáért még csak most fog elindulni a kampány - ez olyan, mint ha Andorra válogatottja azért nem állt volna ki a magyar csapat ellen, mert eddig nem egyetlen egy alkalommal sem lőtt gólt még ellene.