Vendégorvosokkal húzzák ki az idényt a Balatonon

Olyan sok a betöltetlen kórházi állás, hogy szabadságuk alatt a Balatonra is dolgozni mennek az orvosok.

A Népszavának Nagy Gábor, a Siófoki kórház igazgatója elmondta, hogy nyáron leginkább a sürgősségi és traumatológiai esetek száma növekszik meg, így ezekre a helyekre várják az erősítést.

A nyári leterheltségben külön kiemelte a nagyobb rendezvények és a Balaton Sound időszakát, amikor a sürgősségi osztály tömve van a különböző sérülések és a kábítószeres esetek miatt.

Az egyébként is égető orvoshiánnyal küzdő Dél-dunántúli régióba érkező vendégorvosok legtöbbször saját szabadságukat áldozzák fel a munka miatt, de ezt összekötik a család nyaraltatásával. Igaz legalább vízparton töltik a műszak utáni szabadidejüket, ez akkor sem pótolhatja a feltöltődésre szánt pihenést, amire pont az orvosoknak nagy szükségük lenne, hiszen az egyik legnagyobb stresszel járó foglalkozás. Nélkülük azonban összeomlana az ellátás a siófoki traumatológián.

Sértő-Radics István, Uszka polgármestere és háziorvosa szerint a fiatal, vidéki praxissal rendelkező orvosok vállalják leggyakrabban a vendégpraxist, mivel nem keresnek jól, így többet vállalnak a pluszpénzért.