Postások! A Hálás Vezető köszönőlevele most a legfontosabb!

Orbán legújabb levelét nem elsőbbségivel adja fel a Kormány, de a postásoknak úgy kell kezelni, mintha az lenne. 

Orbán Viktor levelét megírta, a posta elsőbbségivel kézbesítette, a Kormány kifizette, a főként nyugdíjas olvasók örültek - nagyjából így lehet összefoglalni az elmúlt évek miniszterelnöki leveleinek történetét. Most azonban van egy kis változás, ugyanis ezúttal még meseibb a történet, hiszen úgy kell elsőbbségiként kezelni, hogy nem is lesznek elsőbbségivel feladva. Tehát elsőbbségi is meg nem is. 

Ez derül ki egy postai dolgozó szerkesztőségünk eljuttatott levélből, amelyet a Hálózat és Kézbesítésüzemeltetési Osztály adott fel valamennyi postahivatal részére. Jelige: "Nemzeti Konzultációhoz kapcsolódó köszönőlevelek kezelése". Ebben tájékoztatja a postákat arról, hogy "Magyarország Miniszterelnöke a Nemzeti Konzultációban részt vevő állampolgárok részére köszönőlevél tartalmú küldeményt ad fel".

Négy héten keresztül fognak érkezni a levelek, általában csütörtökönként, de "a küldemények szóródása és pontos darabszáma nem ismert". Igaz, valószínűleg a kormányzati hirdetéseknek köszönhetően, ha a postások álmunkból fölkelnek is tudják, hogy egyrészt büszke európai ország vagyunk, másrészt a minden-idők-legsikeresebb-konzultációján 1.680.933-an vettek részt. 

"A küldemények kezelésében, valamennyi kézbesítésben érdekelt posta részére elvárás a magas színvonalú kézbesítés megvalósítása"

- olvasható a vastagon kiemelt figyelmeztetés.

Ami azonban érdekesebbb, hogy szintén vastagon van kiemelve, hogy

"a küldemények elsőbbségi jelzővel nem kerülnek felszerelésre, de az elsőbbségi levelekre előírtak szerint kell kezelni; a köszönőleveleket a postára érkezés napján maradéktalanul ki kell osztani kézbesítésre".

Azaz ezúttal úgy kell a postásoknak egy napon belül kézbesíteni a heti többszázezer levelet, hogy közben a kormány megspórolja az elsőbbségi feladás költségét. Miközben számos postai dolgozó panaszkodik arra, hogy halomban állnak a kézbesítésre váró levelek, miközben folyamatosan érkeznek amiatt a címzettektől panaszok, hogy a számlafizetés határideje után kapják kézhez például a csekkjüket. 

Jó munkát, postások! A Hálás Vezető hálásan vezet. 

u.i.: Ma kérdezték a postán, hogy mehet-e elsőbbségivel, mondtam, hogy igen, de fizetni nem tudok érte. Azt mondták, hogy akkor nem elsőbbségi lesz. Légyszi, ha ezt olvassátok, kezeljétek mégis úgy. Köszcsi.