Valaki mondja már ki röhögés nélkül, hogy Orbán nem épít diktatúrát, köszi!

Két nap alatt kétszer vegzálták a HírTV stábját. Sajtószabadság?

A karmelita kolostorról van szó, ahová a Miniszterelnökség a felújítások után átköltözik majd. Mindez több tízmilliárd adóforintba kerül, és ha félretesszük azt a szinte már demagógiának tűnő, valójában mégis egyszerű lelkiismeretnek nevezhető disszonanciát, hogy ennek a pénznek rohadtul valamelyik kórházban kellene lennie a Miniszterelnökség új épülete helyett,

mert ugye mi, akiknek nincs pénzünk kizárólag magánklinikákra járni, hullunk mint a legyek,

akkor is csak odáig jutunk el, hogy legalább jó lenne látni a pénzszórásból valamit az esti híradóban. Mert az pont erre való, és nem is jut nekünk ennél több.

De nem lehet, mert a munkásőröket ráküldik még a beosztott tévéstábokra is.

Igen, munkásőröket, mert nekem ne mondja senki, hogy a rendőrségnek tényleg az a legfontosabb dolga, hogy egy vacak építkezést nullahuszonnégyben őriztessen, és azonnal ugorjon, ha egy stáb (egy szaros tévéstáb, nem egy csapat ultra!) megjelenik a környéken.

Márpedig pontosan ez történt, két nap alatt kétszer, több, mint véletlenül, mondhatni: teljesen szándékosan.

A HírTV híradós stábját szombaton, majd vasárnap is vegzálták a rendőrök, akik persze megint csak a munkájukat végző áldozatok: ugyanúgy utasításra mentek kötekedni, mint ahogy a stáb is utasításra forgatott a helyszínen. Magyarán ne szédüljünk el a dühtől: mindössze annyi történt, hogy az ellenzéki tévére ráküldték a kormánypárti rendőrséget, és végül két olyan bagázs állt egymással szemben, akik közül

valójában mindenki a Balatonon inná a sörét ahelyett, hogy idióták presztízsharcához asszisztáljon.

De mi mégiscsak egyenruhát, hatalmat, elnyomást látunk a végén, majd egymás arcát vernénk be.

Megéri megnézni, mennyire komolytalan az egész intézkedés:

Szombat:

Vasárnap:

Még egyszer leszögezném: olyan nincs, hogy tudatos lények, értelmes emberek, egyenruhában, fegyverrel az oldalukon, erőszak-monopóliummal a kezükben maguktól azt gondolják, hogy

Józsi, nézd már, kamera van náluk basszameg, gyorsan, menjünk már, mielőtt baj lesz!

Mert tudatos lények, értelmes emberek, egyenruhában, fegyverrel az oldalukon, erőszak-monopóliummal a kezükben pontosan tudják, hogy ezzel semmi gond nincs, mindössze egy tévéstábról van szó, egyről az ezerből, akik leforgatnák az esti híradójukhoz szükséges képeket.

Tehát küldve lettek. Nem aktivistákra, huligánokra, hanem egyszerű sajtómunkásokra. Rendőrök. Feleslegesen, de szándékosan. Mert ilyen ez, mert itt tart a NER.

Ezért szeretném látni egyszer, hogy valaki őszintén, minden elfogultságát félretéve, a négy fal között tényleg kimondja azt röhögés nélkül, hogy Orbán nem épít diktatúrát.

Veszek neki egy sört a Balatonon.