Újabb fideszes kudarc: Már több ezer, magyar pénzen betanított vendégmunkás lépett le nyugatra

Hamar rájöttek, hogy bérunió híján merre jobb az élet.

Rögtön betanításuk után máris több ezer külföldi vendégmunkás távozott nyugatra Magyarországról a fémipari dolgozókat és informatikai cégek dolgozóit képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint.

Az RTL Klub riportjából kiderül: a magasabb bérek miatt, főleg a munkaerőhiány enyhítése érdekében idecsábított ukránok és szerbek mentek Nyugat-Európába,

immár magyar szakmai képzésről szóló papírokkal.

A kormány az utóbbi időben jelentősen könnyítette a vendégmunkások hazai elhelyezkedését, azt a látszatot keltve, hogy ezzel a határon túli magyarok itthoni munkához jutását akarja megkönnyíteni, valójában csupán az olcsó ukrán és szerb munkaerőt próbálták Magyarországra áramoltatni, ahogy most látszik, a siker legminimálisabb látszata nélkül.

Az RTL Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert is megkérdezte a távozókról, de ő természetesen nem hallott arról, hogy bárki elment volna.

A gyarapodás határa a munkaerőhiány - Ha ez megy tovább, Magyarország kisebb és boldogtalanabb lesz

Magyarország gazdasági fejlődését nem csak a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány is hátráltatja. Ezt a látszólagos ellentmondást elsődlegesen azzal szokás feloldani, hogy a munkaerőtartalék képzettsége, képessége, átlagéletkora (!), illetve földrajzi eloszlása nem feltétlenül harmonizál a piaci igényekkel, amely magyarázat a laikusok számára is érhetővé teszi a paradoxont.