Ismét segítséget kérnek az éhező ebek - Háromszáznál is több kutya éhezik a paksi menhelyen

Bárki segíthet, országos adománygyűjtő akció indult!

Az Ebpercek.hu beszámolója szerint ugyan a menhely már számos felajánlást kapott, augusztus folyamán továbbra is segítségre lenne szükség a kutyák etetéséhez.

2017.07.19 Ennyi jut ma a kutyáknak..... Váczikai Cerberus Alapítvány - Paks Segítsetek, hogy több juthasson. http://paksiallatmenhely.ivph.info/?q=tamogatas

Közzétette: Slimbarszki Károlyné – 2017. július 19.

Fricz Anita, az alapítvány egyik önkéntese a portálnak elmondta, hogy az élelemhiány csupán az egyik gond a sok közül, melyekkel napi szinten küszködnek:

"Sajnos más problémák is tornyosulnak, az 1% pedig csak szeptember-októberben várható. Bízunk benne, hogy legalább az élelmezést tudjuk biztosítani addig. Jelenleg három ember dolgozik a menhelyen. A 320 kutya etetése, egészségügyi ellátása, a kennelek tisztán tartása, az állatorvosi kezelés alatt állók felügyelete és az aktuális feladatok is óriási terhet rónak ránk. Önkéntesek segítségére van szükségünk."

Mint fogalmazott, a nyári hónapokban a hőség elleni védekezésre is külön figyelniük kell: locsolják a kutyák helyét, de szeretnék befedni a kenneleket, hogy a nap ne tűzze a négylábúakat.

"Ponyva és rongy felajánlásoknak is nagy hasznát vennénk, hogy védenceink árnyékban lehessenek, és a zivatarok, jégeső elől is megvédhessük őket. Műanyag medencében is hűsölhetnének, ha valakinél van feleslegesen, mi örömmel fogadjuk."

Az állatmenhelyen minden szuka kutyát ivartalanítanak a további szaporulatok megelőzése érdekében, de ez komoly anyagi terhet ró a gondozókra, akárcsak az állatorvosi tartozások.

A fő gondot az jelenti, hogy az örökbefogadások száma drasztikusan lecsökkent az utóbbi hónapokban, ám tömegével érkeznek az újabb és újabb kutyák.

Az örökbefogadás elősegítéséhez rövid jellemzéssel kísért, jó minőségű fényképekre is szükség lenne a kutyákról, ám a jelenlegi önkénteseknek erre kevés idejük marad, így arra kérik a kutyabarátokat, hogy akinek van ideje, az szánjon rá időt, hogy az okostelefonjával párat kattintva megkönnyítse a procedúrát.

A Segítő Kezek az Állatokért csapata már a videó megjelenése előtt országos adománygyűjtési akcióba kezdett.

Az alábbi képen felsorolt gyűjtőpontokon augusztus 6-ig várják az adományokat:

"FIGYELEM-FIGYELEM!!! Augusztus.6. vasárnap reggel 7.30-9.00-ig várunk mindenkit sok szeretettel a Pólus Center leghátsó parkolójában!! Indulás előtti ismerkedős-adománygyűjtős találka!!! Gyertek minél többen!!!" – olvashatjuk az esemény leírásában, melyhez az alábbi linken csatlakozhat mindenki, akinek kicsit is fontosak a négylábúak:

https://www.facebook.com/events/158545661380824/

A paksi menhelyre az alábbi elérhetőségeken lehet önkéntes munkára jelentkezni, illetve ide lehet továbbítani az anyagi, vagy egyéb segítséget:

Váczikai Cerberus Alapítvány
70600047-14000728-00000000
Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Paks
Adószám:  18858341-1-17
IBAN: HU77706000471400072800000000
SWIFT (BIC): TAKBHUHB

Cím: 7030 Paks, Babits Mihály u. 2/11.
Telefon: 06-70-945-0612
Facebook: www.facebook.com/vaczikaicerberusalapitvany
Honlap: www.paksiallatmenhely.ivph.info/

A menhely sajnos nem először kénytelen segítséget kérni, reméljük az állatbarátok idén is összefognak értük:

300 kutya éhezik egy paksi menhelyen - Sürgős segítségre szorulnak

Az ebek az év nagy részében az iskolák, óvodák menzájáról kapnak élelmet, ám a nyári szünetben az intézmények nem főznek, így az ellátás is szünetel.A kutyáknak naponta másfél mázsa tápra lenne szüksége, a menhelyet működtető alapítvány azonban nem tudja ezt önerőből előteremteni, így minden adományt szívesen fogadnak.[fb_pages_codes:econation]A másfél hektáros menhelyet működtető szervezet támogatók híján lassan minden pénzéből kifogy, a nyári időszakban ugyanis mindössze hetente 2-3 felajánlás érkezik hozzájuk, ez pedig nem elég a kutyák életben tartásához.