Ezzel is csak hergeltek?! Megegyeznek a CEU-ról, és még csak Trump sem kellett hozzá

Az Orbán-kormány kiegyezik New York állammal. Már csak egy akadály marad.

Emlékezetes, azzal vezette meg az erre fogékony embereket az Orbán-kormány, hogy a CEU felé teljesíthetetlen feltételeket állított. Az egyik az volt, hogy Magyarországon csak akkor működhet külföldi felsőoktatási intézmény, ha arról államközi megállapodás rendelkezik.

Csakhogy Washington ilyen szerződéseket nem szokott kötni, ezt szövetségi szinten kell intézni. Így New York állammal kell megegyezni, s most úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány beéri ezzel.

A Fidesz EP-képviselője bevallotta, csak azért sorosoznak, mert „ez a politika"

Schöpflin György fideszes EP-képviselő sajátos magyarázatot adott az ATV-ben arra a kérdésre, hogy más fideszesek és Orbán Viktor miért láttatja Sorost „mindenható háttérhatalomnak". Röviden és tömören azért, mert „ez a politika". A kérdés előtt még azt mondta az EP-képviselő: nem Soros György nyomja a gombot Brüsszelben, hogy hívják össze a parlamenti ülést Budapesten a CEU miatt.

A megállapodással az egyetem ugyanakkor csak az egyik, működését ellehetetlenítő feltételt pipálhatja ki: a lex CEU értelmében még New York-i kampuszt is kell létesítenie - emlékeztet a hvg.hu.

De nem lepődnénk meg, ha szép csendben erre is találnának megoldást.